Powered by

FT: Αυξάνονται τα κακά δάνεια στη Βραζιλία

Με την Βραζιλία να διανύει το δεύτερο χρόνο ύφεσης, η ολοένα και πιο μεγάλη κρίση της χώρας επηρεάζει τους ισολογισμούς των μεγάλων τραπεζών και τα εταιρικά κέρδη.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times η μεγαλύτερη τράπεζα σε σχέση με την αξία της στην αγορά της Λατινικής Αμερικής, Itau Unibanco, υπογράμμισε την πρόκληση των κύριων δανειστών της Βραζιλίας όταν αποκάλυψε ότι οι προβλέψεις για κακά δάνεια αυξήθηκαν κατά 31% στα 7,23 δισ. ρεάλ Βραζιλίας το πρώτο τρίμηνο του χρόνου.

Στο μεταξύ το όριο των 90 ημερών, ο δείκτης για τα επισφαλή δάνεια, καταγραφόταν στο 3,9% στο τέλος του τριμήνου καθώς ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές της χώρας δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Το ποσοστό αυτό βρισκόταν στο 3,5% το προηγούμενο τρίμηνο και στο 3% την ίδια περίοδο του περασμένου χρόνου.

Η τράπεζα Itau είναι τρίτη μετά από τις Banco Bradesco και Banco Santander, που αύξησε τις προβλέψεις της για τα επισφαλή δάνεια.

Η Bradesco, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Βραζιλίας, αύξησε τις προβλέψεις της σε 5,44 δισ. ρεάλ Βραζιλίας κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου κατά 52% από 3,58 δισ. τον προηγούμενο χρόνο.

Για την Ισπανική Santander, η οποία έχει επενδύσει κατά πολύ στη Βραζιλία, οι προβλέψεις για «κακά δάνεια» στη χώρα αυξήθηκε περισσότερο από 16% στα 720 εκ. ρεάλ Βραζιλίας σε σχέση με πέρσι, μειώνοντας ως αποτέλεσμα τα λειτουργικά της κέρδη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.
UBS: Ο χρυσός λάμπει στις αγορές-Γιατί έρχεται νέα άνοδος
Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ