Powered by

Μειωμένο το λιανικό εμπόριο τον Μάρτιο στην ευρωζώνη

Τον Μάρτιο του 2016, σε σύγκριση με το Φεβρουάριο του 2016, ο εποχικά διορθωμένα όγκος του λιανικού εμπορίου μειώθηκε κατά 0,5% στη ζώνη του ευρώ  και κατά 0,7 % στην ΕΕ των 28 , σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat  - η οποία δεν κοινοποίησε ειδικά στοιχεία για την Κύπρο.

Σύμφωνα με την eurostat, τον Φεβρουάριο ο όγκος του λιανικού εμπορίου αυξήθηκε κατά 0,3 % στη ζώνη του ευρώ και παρέμεινε σταθερό στην ΕΕ . Τον Μάρτιο του 2016, σε σύγκριση με το Μάρτιο του 2015,  ο δείκτης λιανικών πωλήσεων αυξήθηκε κατά 2,1 % στη ζώνη του ευρώ και κατά 2,4 % στην ΕΕ.

Η μείωση κατά 0,5% του όγκου του λιανικού εμπορίου στη ζώνη του ευρώ Μάρτιος τον 2016 , σε σύγκριση με το Φεβρουάριο του 2016 οφείλεται στην πτώση της τάξης του 1,3 % στα τρόφιμα, στα ποτά και τον καπνός, της τάξης του 0,5 % για τα μη εδώδιμα προϊόντα και 0,4 % για τα καύσιμα των αυτοκινήτων.

Στην ΕΕ των 28 , η μείωση κατά 0,7% του όγκου του λιανικού εμπορίου οφείλεται σε μειώσεις της τάξης του 1,3 % για τα τρόφιμα , τα ποτά και τον καπνό , από 0,6 % για τα μη εδώδιμα προϊόντα και 0,1 % για τα καύσιμα των αυτοκινήτων . Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι μεγαλύτερες μειώσεις στο σύνολο του λιανικού εμπορίου παρατηρήθηκαν στην Πορτογαλία (-5,2%), τη Δανία (3,9%) και την Εσθονία (-1,8%), ενώ οι υψηλότερες αυξήσεις καταγράφηκαν στη Φινλανδία (+ 1,1%), τη Σλοβακία (+ 0,9%) και στη Βουλγαρία (+ 0,8%).

Δειτε Επισης

«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.
UBS: Ο χρυσός λάμπει στις αγορές-Γιατί έρχεται νέα άνοδος
Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ