Powered by

Societe Generale: Οι αποδόσεις των τραπεζών δεν θα μεγιστοποιηθούν

Η Societe Generale δεσμεύτηκε σήμερα να μειώσει κι άλλο τα κόστη της φέτος, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους επενδυτές για τις προοπτικές της το 2016. Ωστόσο ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Séverin Cabannes προειδοποίησε πως η βιομηχανία δεν θα επιστρέψει ποτέ στην άνθηση που γνώρισε πριν την κρίση.

Το στέλεχος τόνισε μιλώντας στο CNBC ότι η ανάπτυξη της τράπεζας εξαρτάται από το ευρύτερο οικονομικό τοπίο και πως η κερδοφορία μάλλον δε θα επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα: «Οι αποδόσεις στην τραπεζική βιομηχανία, η κερδοφορία στην τραπεζική βιομηχανία, δε θα ξαναβρεθούν ποτέ στα επίπεδα πριν την κρίση».

«Το 2016, η ισχύς του μοντέλου διαφοροποιημένων δραστηριοτήτων, οι επιπρόσθετες προσπάθειες στα κόστη και την ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων, θα πρέπει να διατηρήσουν τόσο τις εμπορικές όσο και τις χρηματοοικονομικές επιδόσεις», ανέφερε η τράπεζα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου.

Ο Cabannes τόνισε πως «σε ένα ομαλοποιημένο επιχειρηματικό περιβάλλον» η τράπεζα είναι «σε θέση να φέρει απόδοση μετοχής της τάξης του 10%».

«Δεν λέω ότι αυτό θα συμβεί φέτος, λόγω του ασταθούς περιβάλλοντος, αλλά το θέμα είναι ότι αυτό το καλά διαφοροποιημένο, καλά ισορροπημένο και ενοποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο, βρίσκεται σε θέση να φέρει αυτού του είδους την απόδοση», εκτίμησε.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος εκτίμησε ότι οι προοπτικές για το 2016 είναι καλύτερες από του 2015, ενώ του 2017 είναι ακόμη πιο καλές ιδιαίτερα για τις χώρες τις Ευρώπης και της ευρωζώνης. «Μιλώντας σε παγκόσμιο επίπεδο, η δυναμική στην Ευρώπη είναι μάλλον καλύτερη από οπουδήποτε αλλού σε όρους τάσεων και βλέπουμε ότι στη Γαλλία η ζήτηση για επενδυτικά δάνεια έχει αυξηθεί αυτό το τρίμηνο», υποστήριξε.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.
UBS: Ο χρυσός λάμπει στις αγορές-Γιατί έρχεται νέα άνοδος
Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ