Cristopher Stuart-Sinclair: «Funds do not sell by themselves»

Τη δική του εμπειρία όσο αφορά την εγκαθίδρυση επενδυτικών ταμείων έδωσε ο Cristopher Stuart-Sinclair, Director, Compliance and Regulatory Services της IQ Solutions από το Λουξεμβούργο, στους σύνεδρους του International Funds Summit που διοργανώνεται στις 29, 30 και 31 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Grand Resort στη Λεμεσό.

Οι τέσσερις παράγοντες που υποκινητών το ενδιαφέρον των ταμείων είναι η σχετικότητα της επένδυσης με τη γεωγραφική τοποθεσία, το κόστος εγκαθίδρυσης και διαχείρισης, ο χρόνος ίδρυσης και η διανομή.

«Οι διαχειριστές των ταμείων πρέπει πρώτα να κατανοούν  την αγορά αλλά και το είδος της βιομηχανίας που οι επενδυτές επιθυμούν να δώσουν τα λεφτά τους και όχι απλά να εγγράφουν τα ταμεία σε μερικές διαφορετικές χώρες και να αναμένουν κέρδη», υπέδειξε ο κ. Stuart-Sinclair.

Σχετικά με το θέμα της ρύθμισης, Stuart-Sinclair εξήγησε ότι στην Ευρώπη η τάση, η πολιτική βούληση, είναι προς ένα κοινό βιβλίο κανόνα και «επί ίσοις όροις», ενώ εκτός Ευρώπης η τάση είναι αργά προς πιο περιφερειακές λύσεις.

Τέλος, αναφορικά με το θέμα της νομοθετικής ρύθμισης, ο κ. Stuart-Sinclair εξήγησε ότι στην Ευρώπη η τάση, η πολιτική βούληση, είναι προς ένα κοινό σύνολο κανόνων και «επί ίσοις όροις» για όλες τις χώρες, ενώ εκτός Ευρώπης η τάση είναι να δημιουργούνται  πιο τοπικές λύσεις.

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων