Patrick Colegrave: Η Κύπρος είναι μια πιθανή πύλη για άμεσες ξένες επενδύσεις στο Ιράν

Για τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η βιομηχανία των ταμείων για συνεργασία μεταξύ Κύπρο και Ιράν μίλησαν οι Aki Consoni-Hussain και Patrick Colegrave, συνέταιροι στην Harneys, στο International Funds Summit που διοργανώνεται στις 29, 30 και 31 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Grand Resort στη Λεμεσό.

Ο κ. Consoni-Hussain μίλησε για τις τρέχουσες κυρώσεις στο Ιράν και πώς αυτά μπορούν να επηρεάσουν την τοπική βιομηχανία ταμείων στην Κύπρο.

Ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον στην ιρανική αγορά σε πολλούς τομείς από αμοιβαία επενδυτικά κεφάλαια.

Ο κ. Colegrave πρόσθεσε ότι ο τραπεζικός τομέας στην ΕΕ παραμένει ως επί το πλείστον «εκτός ορίων» για το Ιράν, ωστόσο, ορισμένες τράπεζες της ΕΕ από Αυστρία, Βέλγιο και Γερμανία αρχίζουν να ανοίγουν ξανά υποκαταστήματα. «Για αυτό και η Κύπρος παρουσιάζεται ως μια πιθανή πύλη για άμεσες ξένες επενδύσεις στο Ιράν", δήλωσε ο κ. Colegrave.

Τέλος, ο κ. Colegrave είπε ότι υπάρχουν πολλά ελκυστικά σημεία που προσφέρει για Εναλλακτικά Επενδυτικά Ταμεία στο πλαίσιο του Ιράν, καθώς είναι γεωγραφικά κοντά στο Ιράν, διαθέτει ένα πλούσιο τομέα επαγγελματικών υπηρεσιών με πολλούς δικηγόρους και λογιστές, ενώ ασκείται παρόμοιο με το βρετανικό κοινό δίκαιο και είναι πλήρες μέλος της ΕΕ.

 

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων