Patrick Colegrave: Η Κύπρος είναι μια πιθανή πύλη για άμεσες ξένες επενδύσεις στο Ιράν

Για τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η βιομηχανία των ταμείων για συνεργασία μεταξύ Κύπρο και Ιράν μίλησαν οι Aki Consoni-Hussain και Patrick Colegrave, συνέταιροι στην Harneys, στο International Funds Summit που διοργανώνεται στις 29, 30 και 31 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Grand Resort στη Λεμεσό.

Ο κ. Consoni-Hussain μίλησε για τις τρέχουσες κυρώσεις στο Ιράν και πώς αυτά μπορούν να επηρεάσουν την τοπική βιομηχανία ταμείων στην Κύπρο.

Ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον στην ιρανική αγορά σε πολλούς τομείς από αμοιβαία επενδυτικά κεφάλαια.

Ο κ. Colegrave πρόσθεσε ότι ο τραπεζικός τομέας στην ΕΕ παραμένει ως επί το πλείστον «εκτός ορίων» για το Ιράν, ωστόσο, ορισμένες τράπεζες της ΕΕ από Αυστρία, Βέλγιο και Γερμανία αρχίζουν να ανοίγουν ξανά υποκαταστήματα. «Για αυτό και η Κύπρος παρουσιάζεται ως μια πιθανή πύλη για άμεσες ξένες επενδύσεις στο Ιράν", δήλωσε ο κ. Colegrave.

Τέλος, ο κ. Colegrave είπε ότι υπάρχουν πολλά ελκυστικά σημεία που προσφέρει για Εναλλακτικά Επενδυτικά Ταμεία στο πλαίσιο του Ιράν, καθώς είναι γεωγραφικά κοντά στο Ιράν, διαθέτει ένα πλούσιο τομέα επαγγελματικών υπηρεσιών με πολλούς δικηγόρους και λογιστές, ενώ ασκείται παρόμοιο με το βρετανικό κοινό δίκαιο και είναι πλήρες μέλος της ΕΕ.

 

Δειτε Επισης

Η έναρξη μιας δυναμικής συνεργασίας που ενισχύει την επιχειρηματική συμμόρφωση και υποστήριξη των ΜμΕ
Ζητούν κατοχύρωση του επαγγέλματος οι μεταφορείς skip-Αντιδρούν στο κλείσιμο μονάδας ανακύκλωσης αποβλήτων
Ο Tilo Bonow στο INSPIRE 2025: Ο άνθρωπος που έκανε το «PR» sexy
35+1 υποτροφίες στο MBA του CIIM Business School-Πανεπιστήμιο Λεμεσού
Ινστιτούτο Κύπρου: Το αόρατο τίμημα της πυρκαγιάς στη Λεμεσό-Έως και 20 εκατ. υψηλότερο το τελικό κόστος
Όμιλος εταιρειών Rostro και Ίδρυμα Rostro: €100,000 για πληγείσες κοινότητες και αποκατάσταση οικοσυστημάτων
Σκληρός ανταγωνισμός στα ευρωπαϊκά λιμάνια-Στην κορυφή το Ρότερνταμ, διατηρείται στην πεντάδα ο Πειραιάς
Προειδοποιεί για παραπλανητικά μηνύματα η Πετρολίνα-Εφιστά την προσοχή του κοινού
ΙδΕΚ: Ανακοίνωση εμβληματικού προγράμματος χρηματοδότησης «AI in Government»
Παναγιώτης Σάββα: Ο άνθρωπος που έκανε την παλαίωση…εμπειρία