Η Κύπρος σημείο συνάντησης επενδυτών από όλο τον κόσμο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο  International Funds Summit που διοργανώθηκε στις 29, 30 και 31 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Grand Resort στη Λεμεσό, από τον CIFA.

Οι συμμετέχοντες ως προς το πλείστον διαχειριστές και εκπρόσωποι επενδυτικών ταμείων από όλο τον κόσμο, είχαν την ευκαιρία να μάθουν και να συζητήσουν για τις αλλαγές που επέρχονται στην Κύπρο για την ίδρυση ταμείων αλλά και να δημιουργήσουν αξιόλογες επαφές για την επιχειρηματική τους δράση.

Γενικό συμπέρασμα του συνεδρίου είναι πως η Κύπρος δείχνει έτοιμη να ανταπεξέλθει όλες τις δυσκολίες που βρίσκει και θα βρει μπροστά της στη βιομηχανία των επενδυτικών ταμείων. Ακόμη μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή λόγω της γεωγραφικής της θέσης, ως μια πύλη ροής επενδύσεων από την ΕΕ στην Μέση Ανατολή και Ασία και στο μέλλον και στην Αφρική.

Σε πλήρη συμφωνία όλοι οι ομιλητές και οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν πως το νομικό πλαίσιο της Κύπρου, η συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το άρτια εκπαιδευμένο της προσωπικό και το φορολογικό της σύστημα, παραμένουν σημαντικά πλεονεκτήματα που καθιστούν την Κύπρο ανταγωνιστικό προορισμό για την προσέλκυση επενδυτικών ταμείων σε σύγκριση με τη γύρω περιοχή.

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων