Χούρικαν: Χρήσιμη η Κύπρος στα επενδυτικά ταμεία

Ένας προορισμός για να είναι ελκυστικός προς τους επενδυτές πρέπει να διαθέτει ένα «πακέτο των πάντων» και η Κύπρος διαθέτει αρκετά από όσα χρειάζονται, σημείωσε ο CEO της Τράπεζας Κύπρου, Τζον Χούρικαν, στην ομιλία του στο International Funds Summit που πραγματοποιείται στις 29, 30 και 31 Μαΐου στο ξενοδοχείο Grand Resort στη Λεμεσό.

 

Ο CEO της Τράπεζας Κύπρου υπέδειξε πως τα θέματα που πρέπει να ασχοληθούμε είναι αρχικά η νομοθεσία και η φορολογία όπου η Κύπρος διαθέτει αρκετά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα αλλά και την ευκολία για να δρουν οι επιχειρήσεις στο νησί, τομέας όπου υστερούμε», σημείωσε.

Ακόμη ανάφερε πως: «Έχουμε υψηλά εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό, που μιλάει πολύ καλά τα αγγλικά και μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμο εργαλείο στις επιχειρήσεις.  Θα χρειαστεί όμως να φέρουμε και άτομα που έχουν την εμπειρία από το εξωτερικό».

Συμπλήρωσε πως ένα σημαντικό πλεονέκτημα της Κύπρου είναι η συμμετοχής της στην ΕΕ ως πλήρες μέλος προσφέροντας την ιδανική είσοδο για επενδυτές από Μέση Ανατολή και Ασία λόγω της γεωγραφικής της θέσης.

«Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της Κύπρου και πιστεύω πως είναι ιδανικός προορισμός για την ίδρυση ταμείων αυτή τη στιγμή, συγκεντρώνοντας μέχρι τo 1 τρισ. ευρώ», κατέληξε ο CEO της Τράπεζας Κύπρου.

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων