Νομοθετικό «τσουνάμι» κτυπάει τη βιομηχανία επενδυτικών ταμείων

Ένα μεγάλο τσουνάμι από νομοθετικές αλλαγές πέρασε πάνω από την Ευρώπη για αυτό χρειάζεται να προχωρήσουμε συλλογικά για την κατανόηση των νέων νομοθεσιών και μέσω αυτών των αλλαγών να βγει ο τομέας νικητής Κωνσταντίνος Μποτόπουλος. «Το τσουνάμι έχει τελειώσει αλλά δεν έχουμε δει ακόμη την επίδρασή του στην αγορά», προειδοποίησε.

Στον αντίποδα η Αγάθη Παφίλη πιστεύει πως δεν έχει ξεπεραστεί το τσουνάμι και θα έρθει και άλλο που μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο. 

Σημείωσε ακόμη πως τα Εναλλακτικά Επενδυτικά Ταμεία (ΑΙFs) λόγω της νομοθεσία στην Ευρώπη τυγχάνουν  ίδιας διαχείρισης όπως τα hedhe funds, πότε είναι δύσκολο να φτάσουν μια διαφοροποιημένη ομάδα των επενδυτών και να επωφεληθούν από το διαβατήριο της ΕΕ.

Σύμφωνα με τον COO της Αlter Domus με έδρα το Λουξεμβούργο, Robert Brimeyer, οι διαχειριστές των ταμείων έχουν να αντιμετωπίσουν σημαντικές προκλήσεις όπως εάν θα διαχειρίζονται τα ταμεία εσωτερικά ή εάν θα προχωρήσουν σε outsourcing, οι συνεχείς αλλαγές στη νομοθεσία αλλά και η εγκαθίδρυση ενός Εναλλακτικού Επενδυτικού Ταμείου.

O regional head of sales and relational management – Ευρώπης της Maple Funds Services, Stephen Lewis, μίλησε για τη διαχείρηση των hedge funds. Εξήγησε ότι υπάρχει ένας αριθμός ρυθμιστικών αλλαγών στην αγορά, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Υπέδειξε επίσης ότι η σύνθεση των επενδυτών εξελίσσεται σε μια σειρά από τομείς. Το περιβάλλον συγκέντρωσης funds εξελίσσεται με τους θεσμικούς επενδυτές να μειώνουν τα κονδυλία επικεντρώνοντας παράλληλα όλο και περισσότερο σε ιδιωτικές επενδύσεις με υψηλή καθαρή αξία και οικογενειακές επιχειρήσεις.

Ο κ. Lewis κατέληξε λέγοντας ότι οι προοπτικές της βιομηχανίας είναι μεγάλες, σε συνδυασμό με την περαιτέρω ενοποίηση των ταμείων, την αυξημένη ρύθμιση και τη βελτίωση της διαφάνειας.

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων