Powered by

Κίνα: Τονώνει την ρευστότητα με 65 δισ γουάν

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, διέθεσε ρευστό χρήμα στην αγορά, προκειμένου ν' αντιμετωπιστεί το πρόβλημα οικονομικής ρευστότητας που αντιμετωπίζει η αγορά.

Έτσι, διατέθηκαν 65 δισ γουάν (9,88 δισ δολάρια) μέσω της επταήμερης αγοράς ομολόγων από άλλες τράπεζες. Η κεντρική τράπεζα στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής (repo) αγοράζει ομόλογα άλλων τραπεζών μετά από συμφωνία για να τα διαθέσει και πάλι, σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Το επιτόκιο της αγοράς ήταν στο 2,25% κι έμεινε το ίδιο με αυτό της Παρασκευής, που η κεντρική τράπεζα διέθεσε 95 δισ γουάν, ακολουθώντας τη διάθεση 75 δισ γουάν, την Πέμπτη.

Οι κινήσεις αυτές υλοποιούνται προκειμένου ν' αντιμετωπιστεί το πρόβλημα οικονομικής ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, καθώς το Πεκίνο προσπαθεί να ενεργοποιήσει την εσωτερική ζήτηση προϊόντων, ώστε ν' αντισταθμιστούν οι απώλειες από την μείωση των κινεζικών εξαγωγών, από την κάμψη της αγοραστικής ζήτησης που παρατηρείται διεθνώς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Τέλος στο όριο 100 ml για τα υγρά στις πτήσεις...Τι αλλάζει στα αεροδρόμια της Ε.Ε.
Ένα νέο κεφάλαιο στη διατλαντική οικονομική συνεργασία...Τα σημαντικά οφέλη που βλέπει η Κομισιόν από το deal με ΗΠΑ
Το κόστος των δασμών στο ΑΕΠ της ευρωζώνης και το deal που σφραγίζει το τέλος των μειώσεων επιτοκίων της ΕΚΤ
Temu: Θα συνεχίσει να συνεργάζεται πλήρως με την Κομισιόν-Τι απαντά στα περί παραβίασης νομοθεσίας
Υπεραμύνεται της συμφωνίας με ΗΠΑ η Ε.Ε., διχασμένες για το αποτέλεσμα πρωτεύουσες και επιχειρήσεις
Δημοσιονομικό κενό €172 δισ. για την περίοδο 2027-2029 στη Γερμανία
Βλέπει πολύ σκληρό πλήγμα στην ευρωπαϊκή βιομηχανία από την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ η Μόσχα
Η εμπορική συμφωνία της Ε.Ε. με τις ΗΠΑ...«Όσοι περιμένουν τυφώνα, είναι ευγνώμονες με την καταιγίδα»
Στα 4 δισ. ευρώ το κέρδος για τις αυτοκινητοβιομηχανίες της Ε.Ε. από το εμπορικό deal με τις ΗΠΑ
H δεύτερη ανάγνωση του deal ΗΠΑ και Ε.Ε. για τους δασμούς-Πώς αποτιμούν Deutsche Bank, UniCredit, Berenberg και UBS