Powered by

Δεν είναι από μόνη της προβληματική η ιδιοκτησία offshore

"Η ιδιοκτησία μιας εταιρείας σε ένα λεγόμενο φορολογικό παράδεισο ή σε μη- συνεργαζόμενη φορολογική δικαιοδοσία δεν είναι παράνομη ή απαραίτητα προβληματική", απάντησε η εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα φορολογίας, Βανέσα Μοκ, σε ερώτηση για την άρση της απαγόρευσης συμμετοχής Ελλήνων υπουργών σε offshore εταιρίες.

"Υπάρχουν πολλοί δικαιολογημένοι λόγοι για τους οποίους εταιρείες μπορεί να επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν offshore. Αλλά για το θέμα αυτό έχουμε μια ισχυρή στρατηγική, η οποία υποστηρίχτηκε και την περασμένη εβδομάδα στο ECOFIN: έχουμε την εξωτερική μας στρατηγική, η οποία ξεκίνησε στις 28 Ιανουαρίου για τη διασφάλιση ότι το κέρδος δεν μπορεί να κατευθύνεται σε τρίτες χώρες, σε περίπτωση που εκεί δεν υπάρχει φόρος στις αμοιβές", διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

"Αυτό σημαίνει επίσης ότι εργαζόμαστε για μια κοινή λίστα μη εταιρικών φορολογικών δικαιοδοσιών και έναν κοινό κατάλογο της ΕΕ, που σημαίνει ότι στην πράξη έχουμε ένα άλλο εργαλείο για την αντιμετώπιση αυτής της μορφής φορολογικού σχεδιασμού", συμπλήρωσε η Βανέσσα Μοκ.

"Θέλουμε να έχουμε την πλήρη εικόνα", κατέληξε, "πριν λάβουμε αποφάσεις για τι συνιστά φοροαποφυγή μέσω μη συνεργαζόμενων δικαιοδοσιών". Ωστόσο δεν τοποθετήθηκε για το αν στο πλαίσιο του ελληνικού μνημονίου και της πάταξης της διαφθοράς η κίνηση αυτή ήταν σωστή ή όχι.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νέες κυρώσεις στον σκιώδη στόλο της Ρωσίας από το Ηνωμένο Βασίλειο...Aπαγορεύσεις σε ακόμη 20 πλοία
Επενδύσεις €76 δις από χώρες Ε.Ε. για υποδομές περιβαλλοντικής προστασίας το 2024-Τι αφορούσαν
Handelsblatt: Η Ε.Ε. είναι διατεθειμένη να δεχτεί ενιαίο δασμό 10% από τις ΗΠΑ υπό όρους
Γερμανία: Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2025-Τι προβλέπουν οι οικονομολόγοι
Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Περιορισμένος ο κίνδυνος απόκλισης από τον στόχο για τον πληθωρισμό
Oxford Economics: Οι δασμοί δεν θα περιορίσουν τις καταναλωτικές δαπάνες στην Ευρώπη
Ποιες χώρες διαθέτουν τα περισσότερα αποθέματα χρυσού-Οι μεγαλύτερες αγορές και οι μεγαλύτεροι πωλητές
Υιοθετεί το ευρώ τον Ιανουάριο η Βουλγαρία-Γιατί ανησυχούν οι πολίτες
Αφήνει αμετέβλητα τα επιτόκια παρά τις πιέσεις Τραμπ για μειώσεις η Fed
Από τα McDonald’s στην Amazon: Τα μαθήματα που πήρε ο Τζεφ Μπέζος στην πρώτη του δουλειά