Powered by

Απομάκρυνση funds από τον χρυσό

Τα hedge funds αποφάσισαν να απομακρυνθούν προσωρινά από τον χρυσό, μόλις πριν η επικεφαλής της Fed Τζάνετ Γέλεν δώσει στους επενδυτές κι άλλα κίνητρα για να αποφύγουν το πολύτιμο μέταλλο.

Έπειτα από ένα δυνατό ξεκίνημα χρονιάς, ο ενθουσιασμός για τις ράβδους εξανεμίστηκε αυτό τον μήνα, λόγω αυξημένων προσδοκιών πως η αμερικανική τράπεζα ετοιμάζεται να αυξήσει και πάλι τα επιτόκια. Την περασμένη εβδομάδα, οι διαχειριστές κεφαλαίων που ήταν αισιόδοξοι από τον Ιανουάριο και μετά, μείωσαν τα πονταρίσματά τους σε ένα ράλι για το μεγαλύτερο μέρος της φετινής χρονιάς.

Σε ομιλία της την Παρασκευή (27 Μαΐου), η Τζάνετ Γέλεν επεσήμανε μια αυξανόμενη κυρίαρχη άποψη στην κεντρική τράπεζα υπέρ της αύξησης στα επιτόκια που δεν θα αργήσει, εφόσον η οικονομία βελτιώνεται. Τα υψηλότερα επιτόκια πλήττουν τον χρυσό, διότι το μέταλλο καθίσταται λιγότερο ανταγωνιστικό έναντι άλλων, έντοκων περιουσιακών στοιχείων. Μια άνοδος στα κόστη δανεισμού τείνει επίσης να ισχυροποιεί το δολάριο, γεγονός που κάνει τις ράβδους χρυσού λιγότερο ελκυστικές ως εναλλακτική.

«Σαφέστατα, ένα μέρος του momentum του χρυσού έχει φύγει», παρατήρησε ο Josh Crumb, ανώτατος στρατηγικός αναλυτής στην GoldMoney που επιβλέπει 1,7 δισ. δολάρια. «Ο κόσμος λέει ''ίσως τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Ίσως η Fed έχει δίκιο όταν λέει ότι τα στοιχεία είναι εντάξει και ίσως η οικονομία είναι εντάξει''.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.
UBS: Ο χρυσός λάμπει στις αγορές-Γιατί έρχεται νέα άνοδος
Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας