Powered by

Ξηλώνει παρανομίες ο Δήμος Πάφου

Επιχείρηση καθαριότητας και άρσης των παρανομιών, ξεκίνησε ο Δήμος Πάφου στην τουριστική περιοχή της Κάτω Πάφου. Η επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί επί της οδού Αγίου Αντωνίου, με την κατεδάφιση υποστατικών.

Η εκστρατεία περιλάμβανε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, καθαρισμό οικοπέδων, βάψιμο τειχών, απομάκρυνση από τις στέγες των κτιρίων παλαιών δορυφορικών κεραιών, κατεδάφιση παράνομων υποστατικών αλλά και ανάδειξη των αρχαίων μνημείων της περιοχής, με φωτισμό.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως δεν μπορεί μια πόλη με ένα και πλέον εκατομμύριο τουρίστες να μην έχει  να δώσει επιλογές στους επισκέπτες της, προσθέτοντας πως στόχος του Δήμου είναι η καλαισθησία της περιοχής.

“Η ασυδοσία από πλευράς κάποιων που επικρατούσε για δεκαετίες στην Πάφο έδωσε την ευκαιρία πολλές οικοδομές να επεκταθούν παράνομα και να δημιουργήσουν την εικόνα μιας “παραγκούπολη”, είπε.

Πρόσθεσε πως ο άλλοτε γνωστός δρόμος της Πάφου, που τη δεκαετία του 1980 αποτελούσε το στολίδι και το καμάρι της τουριστικής περιοχής της Πάφου, εξελίχθηκε σε μία “παραγκούπολη” και σε μια περιοχή, όπου η ακαταστασία, οι ακαθαρσίες και πολλά άλλα φαινόμενα βρήκαν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν .

Πρόσθεσε πως στην περιοχή πριν 10 χρόνια ο Δήμος Πάφου κατασκεύασε ένα έργο των 2 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο ανάπλασης για την αναβάθμιση της περιοχής, αλλά λόγω των ιδιωτικών παρανομιών οδηγήθηκε η περιοχή στο μαρασμό και στην πλήρη διάλυση.

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως αυτή τη στιγμή γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια από πλευράς Δήμου Πάφου ώστε οι  ιδιοκτήτες, χρήστες και ενοικιαστές των υποστατικών της περιοχής να άρουν τις παρανομίες, σε διαφορετική περίπτωση επεμβαίνει ο Δήμος.

Διαβεβαίωσε, τέλος, πως σε 15 μέρες από σήμερα η περιοχή αυτή δεν θα θυμίζει με τίποτα την εικόνα που είχε προηγουμένως. 

Δειτε Επισης

Αμελητέες ζημιές στο ΧΑΚ την Παρασκευή, εβδομαδιαία κέρδη
Κωνσταντίνος Κόμπος: Εθνικός στόχος με θετικές προεκτάσεις για την οικονομία η ένταξη στον χώρο Σένγκεν
Σωτήρης Μαρκίδης: Ο στόχος που πέτυχε για δεύτερο συναπτό έτος το Τμ. Φορολογίας-Επιστράφηκε ποσό €25 εκατ.
Σχέδιο κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας για το 2025 από το Υπουργείο Υγείας
Ετήσια αύξηση 4,3% στον δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία το τετράμηνο
Διαγραφή γραμματίων δημοσίου από το ΧΑΚ-Πότε θα σταματήσει η διαπραγμάτευσή τους
Σ. Σοφοκλέους: Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την ανέγερση Πράσινης Τεχνικής Σχολής στον Κόρνο
Γιάννης Γεωργούλας: Ουσιαστικά βήματα σε ψηφιακή πολιτική, έρευνα και καινοτομία-Δημιουργικός ο ρόλος του ΔΗΣΥ
Πήραν αναβολή οι πολλαπλές συντάξεις... Στην τελευταία συνέδρια της Ολομέλειας πριν τις διακοπές το θέμα
Με μικρή άνοδο έκλεισε την Πέμπτη το ΧΑΚ