Powered by

Ισχυρή πτώση τιμών βιομηχανικών προϊόντων στην Κύπρο

Η Κύπρος κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση (-1,6 % ) σε τιμές παραγωγού βιομηχανικών προϊόντων Μάρτιο, 2016 , σε σύγκριση με το Φεβρουάριο του 2016, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat.

Κατά την ίδια περίοδο, οι βιομηχανικές τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 0,3 % στη ζώνη του ευρώ ( EA19 ) και κατά 0,4 % στην ΕΕ . Το Φεβρουάριο του 2016 οι τιμές μειώθηκαν κατά 0,7 % στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,6 % στην ΕΕ . Το Μάρτιο του 2016 σε σύγκριση με το Μάρτιο του 2015, βιομηχανικές τιμές παραγωγού μειώθηκαν κατά 4,2 % στη ζώνη του ευρώ και κατά 4,1 % στην ΕΕ .

Η αύξηση 0,3 % στις τιμές παραγωγού βιομηχανικών προϊόντων στο σύνολο της βιομηχανίας στη ζώνη του ευρώ το Μάρτιο του 2016, σε σύγκριση με το Φεβρουάριο του 2016 οφείλεται σε αυξήσεις 1,2 % στον τομέα της ενέργειας και 0,2 % στα λεγόμενα διαρκή καταναλωτικά αγαθά.

Οι τιμές παρέμειναν σταθερές για τα κεφαλαιουχικά αγαθά , ενώ μειώθηκαν κατά 0,1 % στα ενδιάμεσα αγαθά και στα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά . Οι τιμές στο σύνολο της βιομηχανίας εκτός του τομέα της ενέργειας μειώθηκαν κατά 0,1 % . Στην ΕΕ , η αύξηση κατά 0,4% οφείλεται στις αυξήσεις 1,9 % στον τομέα της ενέργειας και 0,2 % στα διαρκή καταναλωτικά αγαθά . Οι τιμές παρέμειναν σταθερές για τα κεφαλαιουχικά αγαθά, ενώ μειώθηκαν κατά 0,1 % και τα ενδιάμεσα αγαθά και τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά. Οι τιμές στο σύνολο της βιομηχανίας εκτός της ενέργειας παρέμειναν σταθερές.

Οι υψηλότερες αυξήσεις των τιμών παραγωγού βιομηχανικών προϊόντων παρατηρήθηκαν στην Ελλάδα ( + 1,8 % ) , την Εσθονία ( + 1,6 % ) , το Βέλγιο ( + 1,4 % ) και το Ηνωμένο Βασίλειο ( + 1,2 % ) , και οι μεγαλύτερες μειώσεις στην Κύπρο (-1,6 % ) , τη Λιθουανία και τη Σλοβακία (-0,7%).

Η μείωση 4,2 % στις τιμές παραγωγού βιομηχανικών προϊόντων στο σύνολο της βιομηχανίας στη ζώνη του ευρώ το Μάρτιος 2016 , σε σύγκριση με το Μάρτιο του 2015, οφείλεται στην πτώση των τιμών 12,1 % στον τομέα της ενέργειας , 2,6 % για τα ενδιάμεσα αγαθά και 0,8 % για τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά , ενώ οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,3 % για τα κεφαλαιουχικά αγαθά και κατά 0,8 % για τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά .

Οι τιμές στο σύνολο της βιομηχανίας εκτός της ενέργειας μειώθηκαν κατά 1,1 % . Στην ΕΕ, η μείωση των τιμών κατά 4,1% οφείλεται στην πτώση 13,0 % στον τομέα της ενέργειας , 2,4 % για τα ενδιάμεσα αγαθά και 0,7 % για τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά , ενώ οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,6 % για επενδυτικά αγαθά και κατά 0,9 % για τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά.

Οι τιμές στο σύνολο της βιομηχανίας εκτός της ενέργειας μειώθηκαν κατά 0,9 % .Οι βιομηχανικές τιμές παραγωγού μειώθηκε σε όλα τα κράτη μέλη , με τις μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στην Ολλανδία ( -10,9 % ) , η Ελλάδα ( -9,0 %) , το Βέλγιο και τη Λιθουανία ( τόσο -6,3 % ) , τη Σλοβακία ( -6,2 % ) και την Ιρλανδία ( - 5,8 % ) .

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Tροποποίηση μέτρου έκτακτης κρατικής βοήθειας για στήριξη μελισσοκόμων-Οι αλλαγές
Παράταση περιόδου υποβολής αιτήσεων για επενδυτικές παρεμβάσεις στη γεωργία-Η νέα ημερομηνία
Άνοδο κατέγραψε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Αναστέλλουν τη στάση εργασίας που είχαν προκηρύξει για την Τρίτη στον Δήμο Λάρνακας οι συντεχνίες
ΥΠΕΣ για δήμους: «Οτιδήποτε θα αποφασιστεί θα ισχύει από την επόμενη πενταετία»
Κ. Ιωάννου: Αυξημένη χορηγία προς τους δήμους στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΣ για το 2025 και την περίοδο 2025 - 2027
ΚΕΒΕ: Πέραν των 60 διμερών επιχειρηματικών συναντήσεων στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Κύπρου - Αυστρίας
Αναβάθμιση με ώθηση από ΑΞΕ και headquartering-Η συμβολή του Invest Cyprus και τι δηλώνει ο Ευγένιος Ευγενίου
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η δημοσιονομική υπευθυνότητα από πλευράς της Κυβέρνησης φέρνει αποτελέσματα
Θετική και διευρυνόμενη η άνοδος του ΣΠΟΔ τον Οκτώβριο-Ετήσια αύξηση 1,8%