Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας;

Όταν γίνεται λόγος για επιτυχία, τι ακριβώς εννοούμε; Την υλοποίηση των στόχων και επιθυμιών μας ή την εκπλήρωση των αναγκών μας; Η επιτυχία στον επαγγελματικό τομέα συνδυάζεται συνήθως με την επίτευξη των προσωπικών μας επιδιώξεων, στόχων, αποτελεσμάτων ή αυτών που μας έχουν τεθεί από την επιχείρηση. Επιτυχία θεωρούμε επίσης την κατάκτηση μιας ανώτερης θέσης στην ιεραρχική δομή μιας επιχείρησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επαγγελματική επιτυχία ίσως να εξαρτάται σε κάποιο βαθμό και από τον παράγοντα τύχη, ανάλογα με το τι θεωρούμε εμείς επιτυχία. Πάντως, οκτώ πρωτεργάτες του κυπριακού επιχειρείν μίλησαν στο ΙΝΒusiness και έδωσαν τη δική τους  συνταγή για την επιτυχία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: «Εργατικότητα, αγάπη κι εκτίμηση προς τους συνεργάτες, σωστή καθοδήγηση, να εμπνέεις εμπιστοσύνη και να είσαι αποτελεσματικός».




ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ: «Από τότε που ξεκίνησα με τη Pricewaterhouse είχα αγαπηθεί από τους ανωτέρους μου, μού έδιναν  ευκαιρίες ανόδου και προσπαθούσα να αποδείξω ότι άξιζα και πως η απόφαση να με διορίσουν ήταν ορθή. Είναι μια συνεχής προσπάθεια, ένας διαρκής αγώνας». 








ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΡΑΜΟΝΤΑΝΗΣ: «Συνέχισε να εργάζεσαι και να πρωτοπορείς».











ΑΚΙΣ ΜΟΝΤΑΝΙΟΣ: «Τρεις φράσεις - κλειδιά: Αφοσίωση στην εξυπηρέτηση του πελάτη, σεβασμός στους συνεργάτες και υπαλλήλους και σκληρή δουλειά».










ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΖΑΜΠΕΛΑΣ: «Σκληρή δουλειά και σεβασμός».











ΑΝΤΡΕΑΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ: «Η επιτυχία είναι υποκειμενικός στόχος για τον καθένα. Για μένα ήταν και είναι η προσφορά υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών, οι οποίες εξυπηρετούν και το γενικότερο καλό. Η συνταγή αφορά στην προσφορά. Μόνο αν βαδίζεις με γνώμονα το ευρύτερο καλό θα επιτύχεις. Στην επαγγελματική μου πορεία πάντα έδινα βήμα στην καινοτομία και τη νέα γενιά. Για το λόγο αυτό το γραφείο μου είναι πάντα ανοιχτό στους νέους και σε όσους θέλουν να με επισκεφτούν και να συζητήσουν μαζί μου. Επομένως, δεν πιστεύω σε συνταγές, αλλά στην σκληρή δουλειά, τις νέες ιδέες, την εργατικότητα και την τιμιότητα».




ΦΩΤΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ: «Πάνω από το κέρδος είναι η μεγάλη ικανοποίηση της δημιουργίας, η οποία γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν ο επιχειρηματίας κάνει συνανθρώπους του ευτυχείς με το να επιστρέφει στο κοινωνικό σύνολο όσο γίνεται περισσότερα από όσα η στήριξη και η αγάπη της κοινωνίας τον καταξιώνει».








ΚΟΔΡΟΣ ΠΗΛΑΚΟΥΤΑΣ: «Δουλειά σκληρή, τίποτε άλλο. Βέβαια, χρειάζεσαι και τύχη κι επαφίεται σ’ εσένα αν θα την αρπάξεις». 

Δειτε Επισης

Παγκόσμια διάκριση για τη Δέσποινα Πολυβίου στις εξετάσεις επαγγελματικού επιπέδου του ICAEW
Παρουσίαση βιβλίου «Σπύρος Κυπριανού: Στη μάχη της ιστορίας όπως την έζησα 1932-1959»
Nobu Matshuhisa: Η αγάπη του για την κυπριακή κουζίνα και η επέκταση στην Ευρώπη
Βαρδής Βαρδινογιάννης: Το κτίσιμο μιας επιχειρηματικής αυτοκρατορίας και η τεράστια κοινωνική προσφορά
Έφυγε από την ζωή ο Έλληνας εφοπλιστής και επιχειρηματίας Βαρδής Βαρδινογιάννης
Διευθύντρια για πολυμερείς υποθέσεις στο DG TRADE η Μυρτώ Ζαμπάρτα-Διορίστηκε από την Κομισιόν
Η fashion designer Βασιλική Χαρίτωνος στο 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αναπηρίας DIS
Ο ιδρυτής της M. Residence Νικόλας Μιχαλιάς στη λίστα «40 under 40» του Fortune Greece-«Είναι ένας πρωτοπόρος»
Ο Νικόλας Στρατής, μέλος του ICAEW, στην υψηλού κύρους επιτροπή IFAC Young Leaders Collective
Κυκλοφόρησε η βιογραφία της Ζέτας Αιμιλιανίδου-H χαρισματική προσωπικότητα και το σημαντικό της έργο