Το κυπριακό startup για το Poker

Σε μια συνάντηση του Παναγιώτη και του Πέτρου σε κάποια καφετέρια, στο διπλανό τραπέζι δυο νεαροί ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν ένα τουρνουά online πόκερ από το laptop τους. Συνειδητοποίησαν, όμως, ότι το πληκτρολόγιό τους είχε κάποιο πρόβλημα και άρχισαν να ψάχνουν για άλλον  υπολογιστή.

Τότε ο Παναγιώτης και ο Πέτρος μπήκαν στη συζήτηση, ρωτώντας τους αν υπάρχει κάποιο προϊόν αποκλειστικά για τους παίκτες του πόκερ, έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται η χρήση και η πιθανότητα βλάβης ενός κοινού πληκτρολογίου. Η απάντηση που πήραν ήταν αρνητική.  

Μετά από έρευνες που έκαναν στο διαδίκτυο, διαπίστωσαν ότι πολλοί παίκτες του πόκερ ζητούσαν ένα προϊόν, το οποίο θα βελτίωνε την όλη εμπειρία τους, όπως σημείωσε ο Παναγιώτης. «Το συγκεκριμένο παιχνίδι χρειάζεται πολλή αυτοσυγκέντρωση», είπε. Μάλιστα, όταν μπορείς να εκτελέσεις τις εντολές πιο εύκολα, γρήγορα και αποδοτικά, τότε αυξάνονται και οι επιδόσεις. Έτσι προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία ενός εξειδικευμένου προϊόντος.

«Η μοναδικότητα, ο σχεδιασμός, καθώς και οι αξιώσεις του προϊόντος μας ώθησαν να το καταχωρήσουμε ως πατέντα», επεσήμανε. 

Το Dr Poker στοχεύει σε όλους τους παίκτες poker, επαγγελματίες ή μη, οι οποίοι σήμερα ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια παγκοσμίως. 

Όπως ανέφερε ο Πέτρος, το προϊόν αποσκοπεί στο να αποτελέσει τον «γιατρό» του πόκερ, προσφέροντας οικονομία κινήσεων και αύξηση της αποδοτικότητας. 

Σε πρώτη φάση το πληκτρολόγιο θα είναι ενσωματωμένο σε θήκες smartphone και στο μέλλον θα αναπτυχθεί κι ένα δεύτερο, stand alone, για προσωπικούς υπολογιστές. Σήμερα βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού του πρωτότυπου μοντέλου, σε συνεργασία με εταιρεία που εδρεύει στην Κύπρο. «Ταυτόχρονα ψάχνουμε και για επενδυτές, ούτως ώστε να ολοκληρώσουμε το πρωτότυπο και να το διαθέσουμε στην αγορά είτε με τη μέθοδο του licensing (αδειοδότηση) είτε χρησιμοποιώντας κάποιο δικτυακό τόπο που σκοπό έχει την εύρεση χρηματοδότησης για υλοποίηση ιδεών (crowdfunding)», εξήγησε ο Πέτρος. 

Ως σημαντικό πρόβλημα στην εξέλιξη του προϊόντος ξεχωρίζουν το ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Κύπρο δεν βοηθούν επαρκώς την ανάπτυξη νέων ιδεών. Ακόμη κι αν υπάρχουν ευρωπαϊκά κονδύλια η γραφειοκρατία δυσκολεύει τις διαδικασίες, τόνισαν, και τα χρονοδιαγράμματα δεν τηρούνται.  Έτσι σημειώνονται καθυστερήσεις και υπάρχει ο κίνδυνος να μην μπορεί να πρωτοπορήσει κάποιος, όταν έχει μια νέα ιδέα στην αγορά, και να χάνεται στον χρόνο. 

Η εταιρεία 
Η νεοφυής εταιρεία, Giant Innovations, δημιουργήθηκε το 2014 με μότο: Βρες λύση σ’ ένα πρόβλημα. Ασχολείται, κυρίως, με τους τομείς της τεχνολογίας και του διαδικτύου, αναπτύσσοντας καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Το τελευταίο της προϊόν είναι το Dr Poker, ενώ διάφορες άλλες ιδέες υπάρχουν στα σκαριά προς ανάπτυξη στο προσεχές μέλλον. 

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων