Powered by

Διχάζουν οι αποζημιώσεις της Barclays

Η Barclays αύξησε τα πακέτα αποζημιώσεων για δεύτερη φορά από τον Ιανουάριο, οπότε ζήτησε από περίπου 100 εργαζόμενους του τμήματος μετοχών στο Τόκιο να εγκαταλείψουν την εταιρεία, αναφέρουν πηγές του Bloomberg.

 

Η ιαπωνική μονάδα χρεογράφων της τράπεζας προσφέρει μια επιπρόσθετη αποζημίωση ισάξια με μισθούς τριών μηνών, τόνισαν οι πηγές. Η Barclays είπε στους εργαζόμενους που δεν έχουν υποβάλει την παραίτησή τους, ότι θα πρέπει να το κάνουν μέχρι τα τέλη του Ιουνίου, προκειμένου να αποφύγουν την απόλυσή τους.

Η τελευταία προσφορά οδηγεί σε ένα πακέτο ισάξιο τουλάχιστον με μισθούς οκτώ μηνών, το οποίο όμως εξακολουθεί να είναι χαμηλότερο σε σχέση με τα πρότυπα της αγοράς της χώρας, επισημαίνει το σωματείο των εργαζομένων. Πολλοί αναλυτές, traders και πωλητές του τμήματος έχουν αρνηθεί να δεχθούν τις αρχικές αποζημιώσεις, οι οποίες κυμαίνονταν μεταξύ δύο και επτά μισθών.

Η Barclays Securities Japan τόνωσε τον Φεβρουάριο κατά τρεις μήνες τα ποσά που προσφέρει, ενώ προχώρησε στην πιο πρόσφατη αύξηση αφότου κάποιοι εργαζόμενοι διαπραγματεύτηκαν με την εταιρία μέσω σωματείου, γνωστοποίησαν οι πηγές. Εκπρόσωπος της Barclays με έδρα το Τόκιο αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Οι αποζημιώσεις στην Ιαπωνία κατά τα τελευταία δύο χρόνια κυμαίνονται συνήθως από 12 μέχρι 36 μισθούς για τις τράπεζες του εξωτερικού, σύμφωνα με τη Federation of Foreign Bank Employees Union.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.
UBS: Ο χρυσός λάμπει στις αγορές-Γιατί έρχεται νέα άνοδος
Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας