Powered by

Η Microsoft περικόπτει 1.850 θέσεις εργασίας

Η Microsoft Corp πρόκειται να περικόψει μέχρι και 1.850 θέσεις εργασίας και να προχωρήσει σε μια νέα απομείωση, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Satya Nadella ελαττώνει τις φιλοδοξίες της εταιρίας στον τομέα των έξυπνων τηλεφώνων.

 

Η εταιρία θα υποστεί ένα κόστος ύψους 950 εκατ. δολαρίων από απομείωση και αναδιάρθρωση, περιλαμβανομένων 200 εκατ. για αποζημιώσεις, ανέφερε σε ηλεκτρονική της ανακοίνωση.

Περίπου 1.350 θέσεις εργασίας θα περικοπούν στη Φινλανδία, την έδρα μιας μονάδας που αγόρασε η Microsoft από την Nokia το 2014.

Ο Nadella έχει εξαλείψει το μεγαλύτερο μέρος της αξίας της συμφωνίας 9,5 δισ. με την Nokia, στην οποία προχώρησε ο προκάτοχός του Steve Ballmer, μετατοπίζοντας τη στρατηγική τηλεφώνων σε εταιρικούς πελάτες καθώς προσπαθεί να ανταγωνιστεί την Apple και άλλους που χρησιμοποιούν Android.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 7.800 εργαζόμενους και θα μειώσει την αξία της εν λόγω μονάδας της Nokia κατά 7,6 δισ. δολάρια, ενώ νωρίτερα αυτό το μήνα συμφώνησε να πουλήσει μια ακόμη επιχείρηση τηλεφώνων.

«Εστιάζουμε τις προσπάθειές μας στα τηλέφωνα, εκεί όπου έχουμε διαφοροποίηση», ανέφερε ο CEO, προσθέτοντας ότι «θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε με συσκευές και με την υπηρεσία cloud, σε όλες τις κινητές πλατφόρμες».

Τα τηλέφωνα Windows κέρδισαν κατά το πρώτο τρίμηνο λιγότερο από το 1% της παγκόσμιας αγοράς έξυπνων τηλεφώνων, έναντι ενός 84% για τα Android και 15% για το iOS της Apple, σύμφωνα με την Gartner Inc.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Υποβάθμισε σε Aa1 το αξιόχρεο των ΗΠΑ ο Moody’s-Οργισμένη αντίδραση από την αμερικανική προεδρία
Εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ για την ευρωζώνη-Άγγιξε τα €36,8 δις τον Μάρτιο
Στο 7,4% αυξήθηκε η ανεργία στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2025
Δασμοί 30% στην Κίνα μέχρι τα τέλη του 2025-Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Oxford Economics: Διαχειρίσιμες προς το παρόν οι επιπτώσεις των δασμών στον εφοδιασμό της Ευρωζώνης
Σχέδιο εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. και ΗΠΑ-Τι αλλάζει στην πρόταση των Βρυξελλών
Βιομηχανική παραγωγή: Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη τον Μάρτιο, πτώση 4,6% στην Ελλάδα
Ευρωζώνη: Αύξηση 0,3% για το ΑΕΠ και την απασχόληση το α’ τρίμηνο
Εμπορική συμφωνία με μηδενικούς δασμούς προτείνει στις ΗΠΑ η Ινδία
Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη στη Βρετανία-Στο +0,7% το πρώτο τρίμηνο