Powered by

Η Microsoft περικόπτει 1.850 θέσεις εργασίας

Η Microsoft Corp πρόκειται να περικόψει μέχρι και 1.850 θέσεις εργασίας και να προχωρήσει σε μια νέα απομείωση, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Satya Nadella ελαττώνει τις φιλοδοξίες της εταιρίας στον τομέα των έξυπνων τηλεφώνων.

 

Η εταιρία θα υποστεί ένα κόστος ύψους 950 εκατ. δολαρίων από απομείωση και αναδιάρθρωση, περιλαμβανομένων 200 εκατ. για αποζημιώσεις, ανέφερε σε ηλεκτρονική της ανακοίνωση.

Περίπου 1.350 θέσεις εργασίας θα περικοπούν στη Φινλανδία, την έδρα μιας μονάδας που αγόρασε η Microsoft από την Nokia το 2014.

Ο Nadella έχει εξαλείψει το μεγαλύτερο μέρος της αξίας της συμφωνίας 9,5 δισ. με την Nokia, στην οποία προχώρησε ο προκάτοχός του Steve Ballmer, μετατοπίζοντας τη στρατηγική τηλεφώνων σε εταιρικούς πελάτες καθώς προσπαθεί να ανταγωνιστεί την Apple και άλλους που χρησιμοποιούν Android.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 7.800 εργαζόμενους και θα μειώσει την αξία της εν λόγω μονάδας της Nokia κατά 7,6 δισ. δολάρια, ενώ νωρίτερα αυτό το μήνα συμφώνησε να πουλήσει μια ακόμη επιχείρηση τηλεφώνων.

«Εστιάζουμε τις προσπάθειές μας στα τηλέφωνα, εκεί όπου έχουμε διαφοροποίηση», ανέφερε ο CEO, προσθέτοντας ότι «θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε με συσκευές και με την υπηρεσία cloud, σε όλες τις κινητές πλατφόρμες».

Τα τηλέφωνα Windows κέρδισαν κατά το πρώτο τρίμηνο λιγότερο από το 1% της παγκόσμιας αγοράς έξυπνων τηλεφώνων, έναντι ενός 84% για τα Android και 15% για το iOS της Apple, σύμφωνα με την Gartner Inc.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.
UBS: Ο χρυσός λάμπει στις αγορές-Γιατί έρχεται νέα άνοδος
Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας