powered by

Κίνητρα σε εργοδοτούμενους από την Ελληνική

Μακροπρόθεσμο σχέδιο παροχής κινήτρων εργοδοτουμένων ενέκρινε η Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Ελληνικής Τράπεζας. Μιλώντας πριν την ψήφισή του η πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας, Ειρένα Γεωργιάδου, το χαρακτήρισε ίσως το σημαντικότερο ψήφισμα που τέθηκε ενώπιον της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης. 

Όπως εξήγησε «η τράπεζα διαθέτει στρατηγικό πλάνο», εξηγώντας ότι αν η διευθυντική ομάδα επιτύχει τους στόχους της, όπως η επίλυση του προβλήματος των ΜΕΔ, νωρίτερα από το πλάνο, τότε θα ανταμειφθούν οι εργοδοτούμενοι, οι οποίοι θα καθοριστούν από το ΔΣ, με μετοχές. «Αν ξεπεράσουμε τους στόχους και δημιουργηθεί επιπλέον αξία για τους μετόχους, τότε μέχρι και 1% θα διανεμηθεί στους εργοδοτουμένους υπό μορφή μετοχών», σημείωσε σχετικά η κ. Γεωργιάδου. 

Στο σχετικό ψήφισμα διευκρινίζεται ότι συμπεριλαμβάνονται όλα τα εκτελεστικά μέλη του ΔΣ, εκτός του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή. 

Το μακροπρόθεσμο σχέδιο παροχής κινήτρων θα αποτελεί σχέδιο παραχώρησης μετοχών με βάση την απόδοση και η παραχώρηση μετοχών με βάση την απόδοση θα χορηγούνται σε εργοδοτουμένους για την περίοδο μεταξύ Μαρτίου 2017 και Μαρτίου 2022. Μεταξύ των προϋποθέσεων για παροχή των μετοχών είναι ότι δεν δύναται να παραχωρούνται πέραν των 1.984.345 μετοχών με βάση την απόδοση σε οποιοδήποτε ημερολογιακό έτος.

Εκλογή Albutt
Στο ΔΣ της Ελληνικής εξελέγη ο Stephen John Albutt, ο οποίος προτάθηκε από τους συμβούλους της Τράπεζας για εκλογή στο αξίωμα του συμβούλου. Σημειώνεται ότι η εκλογή του κ. Albutt τελεί υπό την έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και της ΕΚΤ και ο διορισμός του θα έχει ισχύ από την ημερομηνία έγκρισης.

Μεταξύ άλλων, κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση εγκρίθηκε η έκθεση των συμβούλων για το 2015, οι οικονομικές καταστάσεις και η έκθεση των ελεγκτών, η έκθεση πολιτικής αµοιβών και ο καθορισµός της αµοιβής των µελών του διοικητικού συμβουλίου, καθώς επίσης ο επαναδιορισμός των ελεγκτών και εξουσιοδότηση του ΔΣ να καθορίσει την αµοιβή τους. Όσον αφορά στην εκλογή µελών του διοικητικού συμβουλίου, οι σύµβουλοι Μαριάννα Παντελίδου Νεοφύτου, Ιωάννης Α. Μάτσης, Δρ Ευριπίδης Α. Πολυκάρπου και ο Andrew Charles Wynn αποχώρησαν και προσφέρθηκαν για επανεκλογή.

Παράλληλα, ένα από τα ψηφίσματα που εγκρίθηκαν είναι η εξουσιοδότηση της Τράπεζας να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά μέσα για διαβίβαση πληροφοριών στους µμετόχους, κατόχους χρεογράφων και άλλους.

Δειτε Επισης

Alphakat: Εργοστάσιο πυρόλυσης πλαστικών στην Κόσιη-Η εναλλακτική και ορθολογική διαχείριση αποβλήτων
Πόπη Τάντα: Τα 35 χρόνια καριέρας στον όμιλο Louis Hotels και ο τομέας της φιλοξενίας ως τρόπος ζωής
Όμιλος CTC: Η αναδιάρθρωση, η πώληση περιουσιακών στοιχείων διαχρονικά και το focus σε κερδοφόρες δραστηριότητες
Eurobank Holdings: Ενισχυμένα καθαρά κέρδη στην Κύπρο με Eurobank Cyprus και Ελληνική-Πάνω κατά 31,3% και στα €121 εκ.
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Γίνεται «παίχτης» για την Κύπρο η ρουμανική αγορά…Περιμένει περισσότερους από 100 χιλιάδες τουρίστες ο Κουμής
Κάποιες ειδοποιήσεις είναι καλύτερο να τις αγνοείς...Καμπάνια ενημέρωσης Συνδέσμου Τραπεζών powered by Mastercard
Στον αστερισμό των 17ων IN Business Awards...Την ερχόμενη Τετάρτη η τελετή απονομής των βραβείων
Όλι Ρεν (EKT): Ναι σε νέα μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο αν το δικαιολογούν οι προβλέψεις
Αναστέλλεται λόγω squeeze out η διαπραγμάτευσης της μετοχής της Ελληνικής Τράπεζας στο ΧΑΚ