powered by

Τρ. Κύπρου: Η στόχευση για τελική κατάσβεση ELA εντός 2017

Η Τράπεζα Κύπρου ξεκαθάρισε την Πέμπτη (26 Μαΐου) με αφορμή αναφορές που έγιναν την Τετάρτη (25 Μαΐου) σε τηλεοπτική εκπομπή από στέλεχος της, ότι η στόχευση για τελική κατάσβεση του ELA είναι εντός του 2017.

Σε διευκρινιστική ανακοίνωση που εξέδωσε σε σχέση με τις αναφορές του στελέχους της, η Τράπεζα αναφέρει ότι τέθηκε σε διαδικασία εξυγίανσης μετά από σχετικές αποφάσεις του Μαρτίου 2013 και πως με βάση την σχετική απόφαση του Eurogroup, ανάμεσα σε άλλα, υλοποιήθηκε η ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου μέσω των προνοιών διάσωσης με ίδια μέσα (bail-in) των ανασφάλιστων καταθετών, μετόχων και άλλων πιστωτών της.
 
Ταυτόχρονα διευκρινίζει ότι η πρόθεση για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και η ενδεχόμενη συμπερίληψη στους δείκτες FTSE UK (σε περίπτωση που πληρούνται τα απαιτούμενα κριτήρια), όπως έχει ανακοινωθεί,  στοχεύει στην ενίσχυση της προβολής του Συγκροτήματος και στην εμπορευσιμότητα της μετοχής του.

Τέλος διευκρινίζεται ότι η Τράπεζα δεν προβαίνει σε καμία πρόβλεψη αναφορικά με την μελλοντική αξία της μετοχής της.

Δειτε Επισης

Eurobank Holdings: Ενισχυμένα καθαρά κέρδη στην Κύπρο με Eurobank Cyprus και Ελληνική-Πάνω κατά 31,3% και στα €121 εκ.
Κάποιες ειδοποιήσεις είναι καλύτερο να τις αγνοείς...Καμπάνια ενημέρωσης Συνδέσμου Τραπεζών powered by Mastercard
Όλι Ρεν (EKT): Ναι σε νέα μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο αν το δικαιολογούν οι προβλέψεις
Αναστέλλεται λόγω squeeze out η διαπραγμάτευσης της μετοχής της Ελληνικής Τράπεζας στο ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Πόσες επιπλέον μετοχές απέκτησε μέσω του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών
Eurobank-Ελληνική: Φουλ ρυθμοί για την συγχώνευση και αποφάσεις για το όνομα της ενοποιημένης τράπεζας
Ελληνική Τράπεζα: Δυναμικό ξεκίνημα για το 2025 με κέρδη ύψους €45 εκατ. το πρώτο τρίμηνο
Πράσινο Κεφαλαιαγοράς στο squeeze out και στην Eurobank το 100% της Ελληνικής
Προσοχή σε απατηλά επενδυτικά προγράμματα συνιστά ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών
Σε κέρδη 4,5 δις ευρώ στοχεύουν οι ελληνικές τράπεζες το 2025