Καλύτερο το 2016 για τις πωλήσεις αυτοκινήτων
07:15 - 25 Μαΐου 2016

Τη σημαντική άνοδο στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων την τελευταία διετία, η οποία συνέβαλε στην ανάκαμψη της αγοράς, σημειώνει σε συνέντευξή του στο InBusinessNews ο Head of Business Operations του Ομίλου Πηλακούτα, Κόδρος Πηλακούτας.
Όπως αναφέρει ο κ. Πηλακούτας, ο οποίος παραβρέθηκε στο Shipping Industry Conference Gala στη Λεμεσό, «η ψυχολογία του κόσμου έχει αλλάξει άρδην». Ταυτόχρονα, εκφράζει αισιοδοξία ότι το 2016 θα κινηθεί ακόμα καλύτερα από την περσινή χρονιά όσον αφορά στις πωλήσεις. «Δειλά δειλά οι καταναλωτές φαίνεται να έχουν ξεθαρρέψει και αυτό που καταδεικνύει η προσωπική μας εμπειρία στην καθημερινότητα της δουλειάς είναι ότι την ίδια αισιοδοξία με εμάς μοιράζεται και ο κόσμος».
Πιο προσεκτικοί οι αγοραστές
Εντούτοις, όσον αφορά στο κατά πόσο έχουν υποχωρήσει οι απαιτήσεις των καταναλωτών, εξηγεί ότι γενικότερα οι αγοραστές είναι πιο προσεκτικοί σε σχέση με πριν από την οικονομική κρίση, επιλέγοντας οχήματα οικονομικά και με χαμηλούς ρύπους. «Ως όμιλος η γκάμα, η οποία έχουμε αυτή την στιγμή στις τάξεις μας, ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες ανάγκες και απαιτήσεις των καταναλωτών», τονίζει ο κ. Πηλακούτας.
Η συμβολή των τραπεζών
Ερωτηθείς κατά πόσο έχουν συμβάλει οι δανειοδοτήσεις στην ανάκαμψη της αγοράς αυτοκινήτων, τονίζει ότι «σαφώς οι τράπεζες έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην άνοδο της αγοράς». Επισημαίνει, ωστόσο, ότι «τα τελευταία χρόνια υπήρχε μια διστακτικότητα από πλευράς των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ως προς την χρηματοδότηση της αγοράς».
Με την BMW 7 σειρά στο Shipping Gala
Όσον αφορά στην παρουσία του Ομίλου Πηλακούτα στο Shipping Industry Conference Gala, ο Κόδρος Πηλακούτας τονίζει ότι ο όμιλος αντιλαμβάνεται απόλυτα τη σημαντικότητά του. «Θεωρήσαμε αναγκαίο να έχουμε τη δική μας παρουσία με τη ναυαρχίδα της BMW, τη νέα BMW 7 σειρά», αναφέρει σχετικά.
«Η ναυτιλία αποτελεί πολύ σημαντικό κλάδο της κυπριακής οικονομίας και όλοι ευελπιστούμε ότι η συγκεκριμένη βιομηχανία θα εξελίσσεται με την πάροδο των χρόνων, τονώνοντας την οικονομία και προσελκύοντας επενδύσεις», τονίζει ο κ. Πηλακούτας.