Deloitte: Μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας τα startups

Συνεχή στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων προσφέρει η Deloitte Κύπρου στα πλαίσια ανάπτυξης επιχειρηματικής κουλτούρας μεταξύ των νέων αλλά και του οργανισμού.

«Οι startup επιχειρήσεις είναι αυτές που ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης και ύφεσης συμβάλλουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και τη μείωση της ανεργίας», σημειώνει η υπεύθυνη του Innovation and Entrepreneurship Centre της Deloitte Κύπρου και Senior Manager στην εταιρεία, Μόνικα Ιωαννίδου.

Σύμφωνα με την κ. Ιωαννίδου, για να πετύχει ένα startup πρέπει πρώτα να έχει μια καλή ιδέα που να επιλύει ένα σημαντικό πρόβλημα με την υποστήριξη μιας ικανής, έμπειρης και υπομονετικής ομάδας. «Θα πρέπει όμως να υπάρχει και ένα κατάλληλο υποστηρικτικό επιχειρηματικό οικοσύστημα με Κράτος φιλικό προς της νεοφυείς επιχειρήσεις και με εύκολη πρόσβαση σε κεφάλαια και γνώση», υποδεικνύει η υπεύθυνη του Innovation and Entrepreneurship Centre της Deloitte Κύπρου.

Το επιχειρηματικό οικοσύστημα της Κύπρου βρίσκεται σε «νηπιακή ηλικία». Τα τελευταία δύο με τρία χρόνια παρατηρείται μια έντονη δραστηριοποίηση για τη δημιουργία startups κυρίως από ιδιωτικές πρωτοβουλίες, από επιχειρήσεις, όπως και η Deloitte μέσω της δημιουργίας ενδεδειγμένου κέντρου επιχειρηματικότητας, και δειλά - δειλά από το Κράτος. 

Σύμφωνα με τη Μόνικα Ιωαννίδου, τώρα υπάρχει η ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα βασισμένο σε καλές πρακτικές από το εξωτερικό και προσαρμοσμένο στην κυπριακή κοινωνία και περιβάλλον. 

«Ανησυχητικό είναι το χαμηλό ποσοστό γυναικών που δημιουργούν και εμπλέκονται  σε startups», αναφέρει η κ. Ιωαννίδου προσθέτοντας πως πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες για την προώθηση της συμμετοχής τους.
Τέλος, σημειώνει πως μεγάλες εταιρείες θέλουν να βρίσκονται κοντά τους λόγω της καινοτόμας φύσης και ευελιξία τους και για να μη γίνουν στο τέλος «disrupted». Παράλληλα, προωθούν την επιχειρηματική κουλτούρα μέσα στον οργανισμό, θέτοντας ακόμη πιο γερά θεμέλια για την εξέλιξή του.

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων