Powered by

Apple: Τεράστια ευκαιρία η ιατρική φροντίδα

Ο τομέας ιατρικής φροντίδας αποτελεί «τεράστια» ευκαιρία για την Apple, όπως υποστήριξε την Τρίτη (24 Μαΐου) ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook. Ο CEO σκιαγράφησε το πώς το Apple Watch θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σύστημα προειδοποιήσεων για το ανθρώπινο σώμα, όπως συμβαίνει με τα αυτοκίνητα που προειδοποιούν τους οδηγούς όταν κάτι δεν πάει καλά.

Μιλώντας στο Startup Fest Europe στο Άμστερνταμ, το στέλεχος ανέφερε τις βασικές περιοχές όπου εστιάζει ο αμερικανικός κολοσσός στην τεχνολογία. «Αν σκεφτείτε κάποια από τα μεγαλύτερα προβλήματα και δυσκολίες της κοινωνίας, ένα από αυτά στα οποία έχουμε πραγματικά εστιάσει είναι η υγεία», ανέφερε ο Cook.

«Και αναμφίβολα, το σύστημα ιατρικής φροντίδας μπορεί να απλοποιηθεί σημαντικά, μπορεί να έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα, μπορούμε να έχουμε ασθενείς που πραγματικά αισθάνονται σαν πελάτες (...) και να έχουμε συστήματα και εφαρμογές που θα βγάζουν τον καλύτερο εαυτό των επαγγελματιών στον τομέα της υγείας (...) Πιστεύω ότι το περιθώριο εκεί είναι τεράστιο», υποστήριξε.

Η Apple έχει εστιάσει στην υγεία τα τελευταία δύο χρόνια. Το 2014, η εταιρία έδωσε μια εφαρμογή υγείας καθώς και μια πλατφόρμα για προγραμματιστές που ονομάζεται HealthKit. Η ιδέα ήταν να επιτρέψει στους developers να δημιουργούν εφαρμογές υγείας που θα ενσωματώνονται στην εφαρμογή της ίδιας της Apple.

Βασικό κομμάτι αυτού είναι η ικανότητα συλλογής ιατρικών δεδομένων όπως είναι οι καρδιακοί παλμοί ή ακόμη και αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων, προκειμένου να δημιουργηθεί μια συνολική εικόνα για την κατάσταση της υγείας του χρήστη. Περίπου στις αρχές του 2015, ρεπορτάζ ανέφεραν ότι νοσοκομεία δοκίμαζαν την τεχνολογία υγείας της εταιρίας.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.
UBS: Ο χρυσός λάμπει στις αγορές-Γιατί έρχεται νέα άνοδος
Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας