Powered by

Μονοήμερες εκδρομές που κάνουν ένα ταξίδι μαγικό

Χρειάζεστε να απαλλαγείτε για λίγο από το τοπίο της καθημερινότητας και να ταξιδέψετε; Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις πιο γοητευτικές πόλεις, οι οποίες προσφέρουν ευχάριστες και μονοήμερες εκδρομές:

ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ CATALINA
H Καλιφόρνια είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις των εκδρομών. Ωστόσο, καμιά φορά είναι καλό αντί να χρησιμοποιεί κανείς αυτοκίνητο για την ξενάγησή του, να ανακαλύπτει τα κρυφά σημεία του προορισμού του με τα πόδια. Εάν σας αρέσει αυτή η ιδέα, το νησί Catalina είναι το κατάλληλο για να επισκεφθείτε. Στο νησί αυτό δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων και βρίσκεται στα ανοικτά της ακτής SoCal, μία ώρα μακριά περίπου από το Long Beach. Εκεί κανείς θα βρει ένα λιμάνι γεμάτο ιστιοπλοϊκά, ιστορικά μνημεία και αρχοντικές κατοικίες

ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑ ΣΤΟ ΑΛΕΝΤΕΤΖΟ
Το φαγητό και το κρασί της Λισαβόνα είναι μοναδικό. Ωστόσο, εάν βρεθείτε ποτέ στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας θα μπορείτε να επισκεφθείτε το Αλεντέτζο και να δοκιμάσετε τις υπέροχες γεύσεις από την ίδια την «πηγή», η οποία θεωρείται ως η γαστρονομική ψυχή της χώρας. Μάλιστα, μπορείτε να βρεθείτε λίγο παρακάτω, στο χωριό Εβόρα και να απολαύσετε ένα δροσερό ποτήρι κρασί σε μια βεράντα με θέα τους λόφους και τα ασβεστωμένα σπίτια της περιοχής. 


ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΣΤΟ TLAXCALA
Η πόλη του Μεξικό διαθέτει μουσεία παγκόσμιας κλάσης, μοντέρνες μπουτίκ και μια υπέροχη κουζίνα. Εάν όμως θέλετε να ξεφύγετε από την πόλη των 21 εκατ. κατοίκων μπορείτε να ταξιδέψετε δυο ώρες και να βρεθείτε στο Tlaxcala, την πρωτεύουσα της μικρότερης πολιτείας του Μεξικό. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το μουσείο τέχνης Museo de Arte de Tlaxcala, αλλά και να δοκιμάσετε τα μαγειρευτά φαγητά του εστιατορίου Fonda del Convento.



ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΤΟ HUDSON
Εάν δεν σας ταιριάζει ο ρυθμός της Νέας Υόρκης, μπορείτε να επισκεφθείτε το Hudson Valley. Μόλις 115 μίλια από το Μανχάτταν, το Ηudson διαθέτει ένα αγροτικό τοπίο και μια γοητεία που σίγουρα θα σας αποφορτίσουν από το θόρυβο της πόλης.





AΠΟ ΤΗ ΒΟΜΒΑΗ ΣΤΟ PUNE
Είναι δεδομένο πως εάν περάσετε μία ή δυο εβδομάδες στη Βομβάη θα θέλετε να βρείτε ένα καταφύγιο για να ηρεμήσετε από το θόρυβο της πόλης. Το Pune είναι τρεις ώρες μακριά από την πρωτεύουσα και θεωρείται ένα πνευματικό κέντρο, καθώς φιλοξενεί το Osho International Meditation Resort, ένα θέρετρο διαλογισμού. 




ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΣΤΟ FUNEN 
Εάν πιστεύετε ότι η Κοπεγχάγη είναι μαγική, το Funen, ένα μικρό νησάκι της Δανίας, θα σας ξετρελάνει. Το Funen διαθέτει με πολλά κάστρα και αγροκτήματα και μοιάζει σαν να είναι «βγαλμένο» από ένα παραμύθι.






ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΣΤΗ GIVERNY
Δεν χρειάζεται να είστε λάτρεις του Ιμπρεσιονισμού για να μαγευτείτε από την ομορφιά της Γιβέρνης. Πρόκειται για ένα χωριό της Seine Valley, στο οποίο μάλιστα βρίσκεται και η οικία του Κλοντ Μονέ. Το σπίτι του ζωγράφου περιβάλλεται από καταπράσινους κήπους γεμάτους με παπαρούνες, ίριδες, τουλίπες και τριαντάφυλλα, ενώ λίγο παρακάτω υπάρχει η περίφημη πράσινη ιαπωνική γέφυρα που καταλήγει στο μουσείο ιμπρεσιονισμού Museum of Impressionisms, όπου μπορείτε να θαυμάσετε τα μοναδικά έργα του Μονέ.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.
UBS: Ο χρυσός λάμπει στις αγορές-Γιατί έρχεται νέα άνοδος
Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας