Powered by

VW: Ανεξάρτητη έρευνα ζητούν Γερμανοί επενδυτές

Η μεγαλύτερη ένωση Γερμανών επενδυτών, DSW, έκανε την Τρίτη (24 Μαΐου) έκκληση για ανεξάρτητη έρευνα για το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων από τα οχήματα της Volkswagen εκ μέρους των μετόχων.

Η DSW εκπροσωπεί περίπου 25.000 επενδυτές με έδρα τη Γερμανία. Όπως διευκρίνισε, η έρευνα που ζητά θα εστιάζει συγκεκριμένα στο χρηματικό ποσό που έχει βάλει στην άκρη η αυτοκινητοβιομηχανία για να καλύψει τα κόστη από το σκάνδαλο που ξέσπασε το περασμένο φθινόπωρο, όταν η εταιρία παραδέχθηκε πως είχε τοποθετήσει παράνομο λογισμικό σε 11 εκατ. οχήματα.

Η Volkswagen ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι έχει βάλει στην άκρη οκτώ δισ. ευρώ για να επαναγοράσει οχήματα ντίζελ που έχουν επηρεαστεί, καθώς και περίπου επτά δισ. παραπάνω για πιθανά νομικά κόστη, πρόστιμα και αποζημιώσεις.

Η ένωση των επενδυτών υποστηρίζει πως μια έρευνα πέραν της εσωτερικής της εταιρίας, είναι απαραίτητη για να αποσαφηνιστεί το αν αυτές οι προβλέψεις είναι επαρκείς και να διασφαλιστεί πως θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι για να αποφευχθούν περαιτέρω σκάνδαλα.

«Είναι κάτι που οι μέτοχοι σίγουρα θα προτιμούσαν να καθοριστεί από μια ανεξάρτητη έρευνα αντί για την ίδια τη Volkswagen», τόνισε ο πρόεδρος της DSW, Ulrich Hocker.

Οι επενδυτές θα επιθυμούσαν η έρευνα να έχει ολοκληρωθεί έγκαιρα ούτως ώστε τα ευρήματα να δημοσιοποιηθούν κατά την ετήσια συνεδρίαση της Volkswagen για το 2017. Η ένωση ανέφερε ότι επιπρόσθετα κόστη θα μπορούσαν να έχουν σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο στα οικονομικά αποτελέσματα της VW και ως εκ τούτου οι μέτοχοι της αυτοκινητοβιομηχανίας ανησυχούν ιδιαίτερα.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.
UBS: Ο χρυσός λάμπει στις αγορές-Γιατί έρχεται νέα άνοδος
Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας