Powered by

Έφοδος γαλλικών αρχών στα γραφεία της Google

Oι γαλλικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία της Google στο Παρίσι, στο πλαίσιο έρευνας για τα φορολογικά αρχεία του διαδικτυακού κολοσσού, δήλωσε καλά πληροφορημένη πηγή στους Financial Times.

Η έφοδος, η οποία ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης (25 Μαΐου), συνδέεται με τις προσπάθειες της γαλλικής σοσιαλιστικής κυβέρνησης να αναγκάσει την εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ να πληρώσει οφειλόμενους φόρους.

Τον Φεβρουάριο, ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν ανέφερε πως το ποσό που θα πρέπει να καταβάλει η Gοοgle στη γαλλική κυβέρνηση θα είναι «πολύ μεγαλύτερο» από τον διακανονισμό των 130 εκατ. στερλινών στον οποίο κατέληξε με τη βρετανική κυβέρνηση νωρίτερα το 2016.

Ο Γάλλος εισαγγελέας ανέφερε πως η έφοδος έχει ως στόχο να εξακριβώσει αν η Google Ιρλανδίας είναι συνεπής στις φορολογικές της υποχρεώσεις στη Γαλλία.

Τη Δευτέρα η γαλλική επιτροπή ανταγωνισμού ξεκίνησε έρευνα για την εκμετάλλευση των δεδομένων χρηστών του διαδικτύου από την online διαφημιστική βιομηχανία, βάζοντας στο στόχαστρο εταιρείες όπως η Google.

«Μπορεί να έχει κανείς πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία, τα οποία αποτελούν θεμελιώδεις εισροές σε αυτή την επιχειρηματική δραστηριότητα; Υπάρχουν στρατηγικές αποκλεισμού;» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της επιτροπής, Μπρούνο Λασέρ.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Επενδύσεις €76 δις από χώρες Ε.Ε. για υποδομές περιβαλλοντικής προστασίας το 2024-Τι αφορούσαν
Handelsblatt: Η Ε.Ε. είναι διατεθειμένη να δεχτεί ενιαίο δασμό 10% από τις ΗΠΑ υπό όρους
Γερμανία: Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2025-Τι προβλέπουν οι οικονομολόγοι
Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Περιορισμένος ο κίνδυνος απόκλισης από τον στόχο για τον πληθωρισμό
Oxford Economics: Οι δασμοί δεν θα περιορίσουν τις καταναλωτικές δαπάνες στην Ευρώπη
Ποιες χώρες διαθέτουν τα περισσότερα αποθέματα χρυσού-Οι μεγαλύτερες αγορές και οι μεγαλύτεροι πωλητές
Υιοθετεί το ευρώ τον Ιανουάριο η Βουλγαρία-Γιατί ανησυχούν οι πολίτες
Αφήνει αμετέβλητα τα επιτόκια παρά τις πιέσεις Τραμπ για μειώσεις η Fed
Από τα McDonald’s στην Amazon: Τα μαθήματα που πήρε ο Τζεφ Μπέζος στην πρώτη του δουλειά
Γερμανία: Υποχώρησε στο 2,1% ο πληθωρισμός τον Μάιο