powered by

Στις ζημιές επέστρεψε το ΧΑΚ

Με ζημιές έκλεισε το Χρηματιστήριο, έπειτα από δύο συνεχόμενες ανοδικές συνεδρίες. Ωθούμενος από ένα γενικευμένο πτωτικό κλίμα, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε σε ποσοστό 0,69% κλείνοντας στις 67,62 μονάδες. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε πτώση 0,89% κλείνοντας στις 38,84 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €846.240.

Με την έναρξη της συνεδρίας ο Γενικός Δείκτης εισήλθε σε πτωτική πορεία, υποχωρώντας μέχρι και στις 67,44, στο χαμηλότερο σημείο της ημέρας. Στη συνέχεια, το Χρηματιστήριο ακολούθησε ανοδική τροχιά, περιορίζοντας τις απώλειες που παρουσίαζε ενδοσυνεδριακά, για να εισέλθει εκ νέου σε πτωτική τροχιά, κλείνοντας στις 67,62 μονάδες.

Μοιρασμένη ήταν η εικόνα σε σχέση με τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες. Ανοδικά κινήθηκαν τα Ξενοδοχεία και οι Επενδυτικές Εταιρείες με αύξηση 0,54% και 0,41% αντίστοιχα. Πτώση παρουσίασαν η Εναλλακτική Αγορά και η Κύρια Αγορά με 0,99% και 0,45% αντίστοιχα.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €761.638 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €0,16). Ακολούθησαν οι μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας με €29.186 (πτώση 1,96% - τιμή κλεισίματος €1,00), της Τσιμεντοποιΐας Βασιλικού με €23.920 (πτώση 5,00% - τιμή κλεισίματος €1,90), της Atlantic Insurance Company με €23.660 (άνοδος 0,90% - τιμή κλεισίματος €1.13) και της Cytrustees Investments με €3.046 (άνοδος 4,55% - τιμή κλεισίματος €0,18).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, πέντε κινήθηκαν ανοδικά, επτά πτωτικά και πέντε παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθαν σε 206.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Alphakat: Εργοστάσιο πυρόλυσης πλαστικών στην Κόσιη-Η εναλλακτική και ορθολογική διαχείριση αποβλήτων
Πόπη Τάντα: Τα 35 χρόνια καριέρας στον όμιλο Louis Hotels και ο τομέας της φιλοξενίας ως τρόπος ζωής
Όμιλος CTC: Η αναδιάρθρωση, η πώληση περιουσιακών στοιχείων διαχρονικά και το focus σε κερδοφόρες δραστηριότητες
Eurobank Holdings: Ενισχυμένα καθαρά κέρδη στην Κύπρο με Eurobank Cyprus και Ελληνική-Πάνω κατά 31,3% και στα €121 εκ.
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Γίνεται «παίχτης» για την Κύπρο η ρουμανική αγορά…Περιμένει περισσότερους από 100 χιλιάδες τουρίστες ο Κουμής
Κάποιες ειδοποιήσεις είναι καλύτερο να τις αγνοείς...Καμπάνια ενημέρωσης Συνδέσμου Τραπεζών powered by Mastercard
Στον αστερισμό των 17ων IN Business Awards...Την ερχόμενη Τετάρτη η τελετή απονομής των βραβείων
Όλι Ρεν (EKT): Ναι σε νέα μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο αν το δικαιολογούν οι προβλέψεις
Αναστέλλεται λόγω squeeze out η διαπραγμάτευσης της μετοχής της Ελληνικής Τράπεζας στο ΧΑΚ