Βρετανία: Προχωρά το πρώτο κινεζικό αιολικό πάρκο

Το πρώτο παράκτιο αιολικό πάρκο της Βρετανίας που στηρίζεται μερικώς από την Κίνα προχωρά, καθώς τρεις επενδυτές έφτασαν σε συμφωνία για χρηματοδότηση ύψους 2,6 δισ. στερλίνες (3,8 δισ. δολάρια) για το πρότζεκτ Beatrice στη βάση Moray Firth ανοικτά της βορειοδυτικής ακτής της Σκωτίας.

Το αιολικό πάρκο των 588 μεγαβάτ έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2019 και ανήκει κατά 25% στην κινεζική SDIC Power Holdings. Το 40% βρίσκεται στα χέρια της SSE και το 35% ανήκει στην Copenhagen Infrastructure Partners, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι υπεύθυνοι ανάπτυξης του έργου σύμφωνα με το Bloomberg.

Το πρότζεκτ Beatrice θα χρηματοδοτηθεί με δανεισμό κατά 60%, ανέφερε ο Gregor Alexander, επικεφαλής σε οικονομικά θέματα στην SSE. Όπως διευκρίνισε, υπάρχει ένα συμβόλαιο με τη βρετανική κυβέρνηση για την παροχή ενέργειας στην τιμή των 140 στερλινών ανά μεγαβατώρα. Η Siemens θα προσφέρει 84 από τις ανεμογεννήτριές της των επτά μεγαβάτ.

«Το Beatrice είναι η πρώτη έκθεση της SDIC Power στην ευρωπαϊκή αγορά παράκτιων αιολικών πάρκων και πιστεύουμε απόλυτα πως έχει υποσχόμενο μέλλον», ανέφερε εκπρόσωπος της κινεζικής εταιρίας.

Η απουσία εμπειρίας στην ανάπτυξη τέτοιων έργων, καθώς και η έλλειψη ανεμογεννητριών, έχει επιβραδύνει την ανάπτυξη της βιομηχανίας στην Κίνα, παρότι αυτό ενδέχεται να αλλάξει διότι η χώρα αναμένεται ότι θα εγκαθιστά δύο με τρία γιγαβάτ το χρόνο κατά τη δεκαετία του 2020, σχολίασε ο Tom Harries, αναλυτής του Bloomberg New Energy Finance.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Η κυκλοφοριακή ρύθμιση που προκρίνει για την Μακαρίου η Πρωτοβουλία «Λευκωσία-Πρωτεύουσα Κύπρου»
Είχαν την τιμητική τους οι υπεραγορές...Ιδιαίτερα αυξημένη και στα ίδια επίπεδα με το περσινό Πάσχα η κίνηση
Προ των πυλών μεγάλη οικιστική ανάπτυξη από το My Mall Λεμεσού-Προς ολοκλήρωση το Leptos Limassol Park
Μάκης Κετώνης: Το ταξίδι στην αειφορία και το επόμενο κεφάλαιο μιας συναρπαστικής επαγγελματικής διαδρομής
Νίκος Χριστοδουλίδης: Βελτιώνεται η φήμη και η αξιοπιστία της Κύπρου, προσελκύουμε ποιοτικές επενδύσεις
Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Εννέα κορυφαίες εταιρείες με έδρα την Κύπρο που υιοθέτησαν εργαλεία AI
Η ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου και ο δρόμος για ένα ανθεκτικό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης
Έλληνας για ηλεκτρική διασύνδεση: «Δεν μπορεί από μόνη της η Κύπρος, και η Ελλάδα, να τα βάλει με την Τουρκία...»
Familychef: Πλάνα...διατροφής και μια εταιρεία που έχει ως στόχο οι πελάτες της να μάθουν να τρώνε σωστά
Έτσι θα διαμορφωθεί ο χώρος που δεσπόζει το ιστορικό εργοστάσιο της ΚΕΑΝ στη Λεμεσό (photos)