Η Κύπρος έλαμψε ως παγκόσμιο κέντρο ναυτιλίας

Tο περιοδικό Gold και η ΙΜΗ διοργάνωσαν για πρώτη φορά το Shipping Industry Conference Gala, την Τρίτη 17 Μαΐου 2016 στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό.

Διακεκριμένοι ομιλητές και περισσότεροι από 200 επαγγελματίες του χώρου της ναυτιλίας είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις για τη σημασία του κλάδου, για την κυπριακή οικονομία και τις προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη.

Χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυνε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης, ο οποίος δήλωσε πως: «Η Κύπρος διαθέτει πλούσια γκάμα πλεονεκτημάτων για την προσέλκυση ναυτιλιακών εταιρειών» ενώ πρόσθεσε πως παρά το τουρκικό εμπάργκο, ο στόλος του κυπριακού νηολογίου μεγαλώνει.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Πρόεδρος & Managing Director της Golden Union Shipping, Θεόδωρος Ε. Βενιάμης, ο οποίος παρουσίασε το θέμα «Challenges, goals and prospects for Greek Shipping».

Στην παρουσίασή του ο CEO της Ελληνικής Τράπεζας, Bert Pijls, σημείωσε πως: «Στηρίζουμε τη ναυτιλία εδώ και σαράντα χρόνια με καθορισμένο ναυτιλιακό κέντρο» ενώ ανακοίνωσε την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού για την αναβάθμιση του ναυτιλιακού τμήματος της τράπεζας.

Ο Global Shipping Network Leader της EY Ελλάδας, Δημήτρης Κωνσταντίνου, διαβεβαίωσε πως, παρόλο που κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει η ύφεση στη ναυτιλία, η ανάπτυξη θα έρθει σίγουρα και για αυτό πρέπει όλοι να είναι έτοιμοι.

Το Conference - Gala φιλοξένησε ηχηρά ονόματα παγκόσμιας εμβέλειας στον τομέα της ναυτιλίας όπως ο Tom Boardley, Executive Vice Presiden της Lloyd’s Register, από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Richard Clayton, Chief correspondent της IHS Maritime and Trade από το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Πήτερ Οικονομίδης, Brand Strategist, Ιδρυτής και Ιδιοκτήτης της Felix BNI από την Ελλάδα.

Platinum Χορηγοί του Shipping Industry Conference Gala η Ελληνική Τράπεζα και η EY Κύπρου. Χορηγοί οι Dememarine Services – μέλος του Ομίλου εταιρειών Demetriades, G.A.P Vassilopoulos Group, Hennessy Cognac – μέλος του Ομίλου Photos Photiades, MTN Business και SAP.  Επίσημος Αερομεταφορέας η Qatar Airways ενώ οδηγεί με ασφάλεια η BMW. Υποστηρικτής του συνεδρίου ήταν το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο.

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Φεύγουν με εφάπαξ έως και €113.000 έκαστος 936 δημόσιοι υπάλληλοι το 2025-Πέραν των €430 εκ. για συντάξεις
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν