powered by

Νέα πρωτοβουλία Αναστασιάδη για τα αξιόγραφα

Χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων που έχουν καταθέσει προτάσεις για επίλυση του θέματος των κατόχων αξιογράφων θα έχει το επόμενο διάστημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί η χρυσή τομή στο θέμα των τραπεζικών αξιογράφων που μηδενίστηκαν μετά την τραπεζική κρίση του 2103.

Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων Φοίβος Μαυροβουνιώτης, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη την περασμένη Πέμπτη (19 Μαΐου).

Ο κ. Μαυροβουνιώτης είπε ότι συμφώνησε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη όπως του αποστείλει συγκεντρωμένες όλες τις προτάσεις που υπέβαλαν τα κοινοβουλευτικά κόμματα, προκειμένου να τις μελετήσει και να τις συζητήσει σε χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων αυτών.

«Ο Πρόεδρος έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, με διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα τους καλέσει στο Προεδρικό και θα συζητήσει αυτές τις προτάσεις για το πώς σκέφτονται να προχωρήσει η υπόθεση», πρόσθεσε ο κ. Μαυροβουνιώτης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια «ελπιδοφόρα εξέλιξη».

Όπως είπε, «επιδίωξη και στόχος είναι να προσπαθήσουμε να πετύχουμε μια λύση στο μέτρο που να ικανοποιεί στο μέτρο του δυνατού τους κατόχους αξιογράφων».

Ο κ. Μαυροβουνιώτης υπενθύμισε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατέβαλε πολλές προσπάθειες να πετύχει μια εξώδικη διευθέτηση, αλλά υπήρξαν προβλήματα συνταγματικότητας και λόγω του ότι η Κύπρος υπαγόταν στο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής.

«Τώρα που βγήκαμε από το μνημόνιο ανοίγεται ίσως μια νέα προοπτική», είπε.

2.500 ευρώ για νομική αρωγή
Παράλληλα, ο κ. Μαυροβουνιώτης επεσήμανε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τον διαβεβαίωσε ότι θα προτείνει να δοθούν οι πρώτες 2.500 ευρώ, (βάσει εισοδηματικών κριτηρίων) έτσι ώστε οι κάτοχοι αξιογράφων να μπορέσουν να διορίσουν δικηγόρο και ενημέρωσε ότι έδωσε οδηγίες να δοθεί προτεραιότητα στην εκδίκαση των υποθέσεων που βρίσκονται ενώπιον των δικαστηρίων.

Το θέμα βρίσκεται ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, και αρχικά στο τραπέζι βρισκόταν πρόταση για καταβολή 2.000 ευρώ.

Με βάση τα στοιχεία που Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τα αξιόγραφα που μετατράπηκαν σε μετοχές ανέρχονται σε 1,3 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Eurobank Holdings: Ενισχυμένα καθαρά κέρδη στην Κύπρο με Eurobank Cyprus και Ελληνική-Πάνω κατά 31,3% και στα €121 εκ.
Κάποιες ειδοποιήσεις είναι καλύτερο να τις αγνοείς...Καμπάνια ενημέρωσης Συνδέσμου Τραπεζών powered by Mastercard
Όλι Ρεν (EKT): Ναι σε νέα μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο αν το δικαιολογούν οι προβλέψεις
Αναστέλλεται λόγω squeeze out η διαπραγμάτευσης της μετοχής της Ελληνικής Τράπεζας στο ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Πόσες επιπλέον μετοχές απέκτησε μέσω του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών
Eurobank-Ελληνική: Φουλ ρυθμοί για την συγχώνευση και αποφάσεις για το όνομα της ενοποιημένης τράπεζας
Ελληνική Τράπεζα: Δυναμικό ξεκίνημα για το 2025 με κέρδη ύψους €45 εκατ. το πρώτο τρίμηνο
Πράσινο Κεφαλαιαγοράς στο squeeze out και στην Eurobank το 100% της Ελληνικής
Προσοχή σε απατηλά επενδυτικά προγράμματα συνιστά ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών
Σε κέρδη 4,5 δις ευρώ στοχεύουν οι ελληνικές τράπεζες το 2025