Powered by

Α. Μιχαηλίδης: Η ανάπτυξη στο λιμάνι Λεμεσού θα διαφανεί το 2017

Ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις αναμένονται για το λιμάνι της Λεμεσού από το 2017, δεδομένης της ανάθεσης του λιμανιού σε επενδυτές και της υπογραφής τριών σχετικών συμβάσεων, δηλώνει στο InBusinessNews ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Αλέκος Μιχαηλίδης. 

«Αναμένουμε μεγάλη ανάπτυξη του λιμανιού πολύ σύντομα, η οποία θα διαφανεί όχι μόνο στη Λεμεσό αλλά και γενικότερα στην κυπριακή οικονομία», τονίζει ο κ. Μιχαηλίδης, σημειώνοντας ότι «το λιμάνι ανατέθηκε σε εγνωσμένης αξίας και εξαιρετικά πεπειραμένους διαχειριστές, οι οποίοι παράλληλα διαχειρίζονται και άλλα λιμάνια». 

Απαντώντας στις επικρίσεις ότι η εμπορικοποίηση του λιμανιού Λεμεσού δεν θα αποφέρει τα αναμενόμενα έσοδα στην κυπριακή οικονομία, εξηγεί ότι πολύ σύντομα, εντός του 2017, θα διαφανεί η ανάπτυξη μέσω του λιμανιού.

Σύντομα αποφάσεις και για Λάρνακα
Περάν από την ταχεία ανάπτυξη του λιμανιού Λεμεσού, εκτιμάται ότι σύντομα θα ληφθούν αποφάσεις για την ανάπτυξη του λιμανιού Λάρνακας από το αρμόδιο Υπουργείο σε συνεργασία με την ομάδα συμβούλων. «Αν και δεν αναμένονται εξελίξεις για το λιμάνι της Λάρνακας εντός του 2016, εντούτοις αν δεν σημειωθούν καθυστερήσεις και επιταχυνθεί η διαδικασία, η ανάπτυξη που προσδοκάται μέσω των δύο λιμανιών θα είναι σημαντική», επισημαίνει ο κ. Μιχαηλίδης. 

Ερωτηθείς αν έχει αποφασιστεί κατά πόσο η ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας θα είναι ενιαία ή ξεχωριστή, σημειώνει ότι «η απόφαση θα ληφθεί από κοινού με τους συμβούλους, οι οποίοι έχουν ως αρμοδιότητα να παρέχουν την αναγκαία πληροφόρηση στο Υπουργείο Μεταφορών».

Μεταξύ άλλων, ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών επισημαίνει ότι «σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί η αίθουσα επιβατών του λιμανιού Λεμεσού, την οποία θα λειτουργήσουν οι νέοι διαχειριστές, καθώς η Αρχή Λιμένων θα έχει τη διαχείριση του λιμανιού μέχρι τις 29 Ιανουαρίου 2017».

Στο Ιράν επενδύει η ναυτιλία
«Παρόλο που η ναυτιλία και η πλοιοδιαχείριση δεν διάγουν την καλύτερή τους περίοδο, εντούτοις τόσο ως χώρα όσο και ως υπουργείο Μεταφορών κάνουμε ό,τι είναι εφικτό, καταφέρνοντας αν μη τι άλλο να διατηρούμε τη βιομηχανία σε πολύ καλά επίπεδα», σημειώνει στο InBusinessNews ο Αλέκος Μιχαηλίδης. 

Εξάλλου, τονίζει ότι ιδιαίτερα μετά την άρση των κυρώσεων εναντίον του Ιράν τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί, με τις προοπτικές να διαφαίνονται θετικές. «Στα μέσα Φεβρουαρίου επισκεφθήκαμε ιρανικές πλοιοκτήτριες εταιρείες, οι οποίες μας ανέφεραν ότι προτίθενται να επαναφέρουν τα πλοία τους στην Κύπρο, ενώ ορισμένες εταιρείες το έχουν ήδη πράξει», τονίζει ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, «η Κύπρος ως σταυροδρόμι τριών ηπείρων θα συνεχίσει να έχει στρατηγική θέση, ιδιαίτερα για το Ιράν, το οποίο θεωρεί το νησί ως τον πρώτο ενδιάμεσο σταθμό, όπου θέλουν να δραστηριοποιηθούν προκειμένου να αναπτυχθούν μετέπειτα στην υπόλοιπη δυτική Ευρώπη».

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Στρατηγικός στόχος για την Κύπρο η Σένγκεν-Διαβεβαιώσεις Μέτσολα για ενεργή στήριξη
Εφιστά την προσοχή το Τμήμα Φορολογίας-Ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα με το λογότυπό του
Εβδομαδιαία κέρδη 1,1% στο ΧΑΚ για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα
Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και Συμβούλιο Ecofin ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα
«ΘΑλΕΙΑ2021-2027»: Θεμελιώνοντας μια καλύτερη Κύπρο με τη στήριξη της Ε.Ε.
Ανοδικά έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Γ. Παπαναστασίου: Δεν είναι επιτήδειος ουδέτερος και στηρίζει τη σύσταση νέου Συνεργατισμού η Κυβέρνηση
Σχεδόν μηδενικός ο πληθωρισμός στην Κύπρο τον Απρίλιο-Πού οφείλεται η μείωση
Στο σκαμνί η Κύπρος γιατί δεν έδωσε τις απαραίτητες εξουσίες στον συντονιστή για ψηφιακές υπηρεσίες
Σε μπελάδες η Κύπρος-Ένα βήμα πριν το Δικαστήριο Ε.Ε. για εμπορία εκπομπών στις αερομεταφορές και κυβερνοασφάλεια