Αναγκαία η συνεργασία εσωτερικών και γενικών ελεγκτών

Την ανάγκη αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των γενικών και των εσωτερικών ελεγκτών των οργανισμών επισήμανε το πρώτο Cyprus Internal Audit Forum, την Πέμπτη 19 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία.

Στο πλαίσιο συζήτησης, τονίστηκε ότι αν και υπάρχει σύγχυση όσον αφορά στον ρόλο και τα καθήκοντα των δύο κατηγοριών ελεγκτών, εντούτοις η σωστή συνεργασία μεταξύ εσωτερικών και γενικών ελεγκτών, καθώς και των σχετικών τμημάτων των οργανισμών, δύναται να συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία των μονάδων ελέγχων.

Παράλληλα, σημειώθηκε ότι καθήκον των εσωτερικών ελεγκτών είναι να διατηρήσουν την ορθή διαχείριση των ίδιων των οργανισμών αλλά και των κινδύνων, που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της ΣΚΤ, Νικόλας Χατζηγιάννης μιλώντας για τον ρόλο του εσωτερικού ελέγχου τόσο στους διάφορους οργανισμούς όσο και πιο εξειδικευμένα στον τραπεζικό τομέα, σημείωσε ότι οι στόχοι πρέπει να επιτευχθούν, αλλά με τον κατάλληλο τρόπο.

Την ίδια ώρα, ο Head of Assurance & Advisory της PwC Κύπρου, Λιάκος Θεοδώρου τόνισε ότι είναι απαραίτητη η βελτίωση της λειτουργίας των τμημάτων εσωτερικού ελέγχου στους οργανισμούς, εξηγώντας ότι παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν τόσο οι εγχώριες επιχειρήσεις όσο και οργανισμοί του εξωτερικού.

Εξάλλου, ο Director of Corporate Services στην Windsor Brokers Cyprus, Λοΐζος Ανδρέας Χατζηλοΐζος, επισήμανε ότι οι εσωτερικοί ελεγκτές θα πρέπει να έχουν την ευχέρεια να προβούν σε ενδελεχή και αποτελεσματικό έλεγχο στους οργανισμούς, υποβάλλοντας εισηγήσεις και προτείνοντας λύσεις.

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Φεύγουν με εφάπαξ έως και €113.000 έκαστος 936 δημόσιοι υπάλληλοι το 2025-Πέραν των €430 εκ. για συντάξεις
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν