Powered by

Fed: Πιθανή αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πιθανότατα θα αυξήσει τα επιτόκια τον Ιούνιο αν τα οικονομικά στοιχεία δείξουν ισχυρότερη ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο και περαιτέρω ενίσχυση του πληθωρισμού και της απασχόλησης, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης του Απριλίου που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη (18 Μαΐου).

«Τα περισσότερα μέλη έκριναν πως αν τα οικονομικά στοιχεία είναι σύμφωνα με μια επιτάχυνση της ανάπτυξης το δεύτερο τρίμηνο, την περαιτέρω ενίσχυση των συνθηκών στην αγορά απασχόλησης και την κίνηση του πληθωρισμού προς το στόχο του 2% της επιτροπής, τότε πιθανότατα θα είναι κατάλληλο για την επιτροπή να αυξήσει τα επιτόκια τον Ιούνιο» αναφέρεται στα πρακτικά της συνεδρίασης που έγινε στις 26 με 27 Απριλίου. 

«Οι αξιωματούχοι που συμμετείχαν στην συνεδρίαση εξέφρασαν διαφορετικές απόψεις για την πιθανότητα τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία να καταστήσουν κατάλληλη την προσαρμογή της νομισματικής πολιτικής στην επόμενη συνεδρίαση» επισημαίνεται σύμφωνα με το Bloomberg στα πρακτικά.

Αναφερόμενοι στην συνεδρίαση του Ιουνίου, οι αξιωματούχοι «έκριναν γενικά κατάλληλο να αφήσουν ανοιχτές τις επιλογές τους και να διατηρήσουν την ευελιξία να λάβουν την απόφαση ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η οικονομία».

Ορισμένα από τα μέλη της επιτροπής εξέφρασαν την ανησυχία ότι οι αγορές μπορεί να μην είναι προετοιμασμένες για μια αύξηση επιτοκίου τον Ιούνιο και «τόνισαν την σημασία του να εκφραστεί καθαρά στο ενδιάμεσο διάστημα πως σκοπεύει η επιτροπή να απαντήσει στις οικονομικές και χρηματοοικονομικές εξελίξεις». 

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Ανω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο ΕΕ για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.
UBS: Ο χρυσός λάμπει στις αγορές-Γιατί έρχεται νέα άνοδος
Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας