Powered by

Ζωή και πάλι στο παλιό λιμάνι Λεμεσού

Ζωντανεύει το παλιό λιμάνι Λεμεσού μετά από πολύ καιρό με τα κάγκελα που περίφραζαν την περιοχή να φεύγουν και νέα καταστήματα να καταφθάνουν το ένα μετά το άλλο, όπως αναφέρεται στο επιχειρηματικό και οικονομικό newsletter Μαΐου του ΕΒΕ Λεμεσού «Επιχειρηματική Λεμεσός».

Στο παλιό λιμάνι βρίσκει κανείς μοντέρνες  καφετέριες και εστιατόρια που δένουν αρμονικά με τον γραφικό χαρακτήρα της περιοχής. Την αρχή έκανε το Galactica με το άνοιγμα μικρής παγωταρίας με την ονομασία «Galactica Gelato by the sea» προσφέροντας πέρα από τα παγωτά, φρέσκους χυμούς, καφέδες, smoothies και milkshakes.

Το καφεστιατόριο «Remezzo Cafe Resto», ένας χώρος ιδιαίτερης και χαλαρής αισθητικής με μοντέρνα στοιχεία και χρωματισμούς, όπου θα μπορεί κανείς να συνδυάσει την απόλαυση των γευστικών σνακ και δημιουργιών γαστρονομίας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με αυτή της εξαίρετης θέας, σε πολύ προσιτές τιμές». Το καφεστιατόριο ξεχωρίζει για τις γλυκές δημιουργίες με την υπογραφή των γνωστών και αγαπημένων αρτοζαχαροπλαστείων «Τερκενλής» που θα προσφέρει το κατάστημα πέρα από το λαχταριστό παγωτό, τις κρέπες και τις βάφλες καθώς και τα ζεστά και κρύα ροφήματα.

«Στου λιμανιού την άκρη» ονομάζεται το, κυριολεκτικά στην άκρη του λιμανιού, νέο σύγχρονο καφέ-ουζερί με ευχάριστη ατμόσφαιρα, μεγάλη ποικιλία τσαγιών αλλά και γλυκών από το ζαχαροπλαστείο Ερμής.

Κάθοδο στο παλιό λιμάνι έκανε και ο, βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ, Λευτέρης Λαζάρου, ο οποίος φέρνει τις «μυστικές» του συνταγές στο νέο εστιατόριο «The Fish Market». Ο Έλληνας σεφ έχει αναλάβει την επιμέλεια του μενού. Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο κατάλογος δεν έχει μόνο ψητό, βραστό και τηγανητό ψάρι. Είναι κυρίως μαγειρευτό, είναι διαφορετικός ο τρόπος παρασκευής, έχει άλλα αρώματα και στηρίζεται στην ντόπια αγορά. Έχουμε φτιάξει ένα πολύ δημιουργικό μενού και προσιτό όσον αφορά στις τιμές». 

Το «The Steak House» είναι ένας μοντέρνος χώρος, υπερυψωμένος πάνω από το νερό, με μεγάλη τζαμαρία και θέα προς την παραλιακή οδό της πόλης. Το μενού περιλαμβάνει συνταγές από τη διεθνή κουζίνα με συνοδεία κρασιού από τον κυπριακό και διεθνή αμπελώνα.

Άνοιξε τις πόρτες του τέλος Απριλίου και προσφέρει σχεδόν τα πάντα. Στο «Tsακmade», μια καθαρά κυπριακή έμπνευση, θα βρει κανείς καφέδες, κρύους και ζεστούς, τσάι, φρέσκους υγιεινούς χυμούς από φρούτα που κόβονται αμέσως μετά την παραγγελία, σνακς, παγωτά φτιαγμένα από ιταλικά συστατικά, milkshakes και γρανίτες. Όλα αυτά βρίσκονται σε ένα χώρο με μοντέρνο σχεδιασμό που συνδυάζει αρμονικά όλα τα προϊόντα ακριβώς απέναντι από τη μεγάλη αποβάθρα μεταξύ επίχωσης και παλιού λιμανιού.

Σύντομα θα λειτουργήσει και καφεστιατόριο «PIER ONE Cafe Restobar», το οποίο θα προσφέρει λαχταριστές απολαύσεις σε ένα εξαίρετο fusion μενού με την υπογραφή του διακεκριμένου σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου. Το βράδυ στο μπαρ του PIER ONE θα κάνουν την παρουσία τους μοναδικά signature κοκτέιλ φτιαγμένα από τους εξειδικευμένους μπάρμεν με βασικό συστατικό τη φαντασία μετά συνοδείας επιλεγμένης σύγχρονης μουσικής που θα ανεβάζει τη διάθεση.

Ακόμη, στο παλιό λιμάνι διατηρεί περίπτερο παροχής τουριστικών πληροφοριών ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ).

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2015 είχαν κατακυρωθεί οι προσφορές για τα 16 από τα περίπου 40 διαθέσιμα υποστατικά. Το ενδιαφέρον για τα υποστατικά προήρθε κυρίως από κυπριακές εταιρείες με σκοπό τη λειτουργία εστιατορίων, καφέ και κάποιων καταστημάτων. Σημειώνεται πως καμία προσφορά δεν είχε υποβληθεί για τα γραφεία.

Την ικανοποίησή του για την κινητικότητα και τον νέο αέρα που πλέον φυσά στο παλιό λιμάνι Λεμεσού εξέφρασε ο διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Αλέκος Μιχαηλίδης, ευελπιστώντας ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα περισσότερα υποστατικά θα έχουν ενοικιαστεί. «Τόσο με τα υφιστάμενα υποστατικά όσο και τα υπόλοιπα, που αναμένεται να λειτουργήσουν σύντομα, η εικόνα της περιοχής θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο», σημειώνει ο κ. Μιχαηλίδης. Παράλληλα, εξηγεί ότι η περιοχή του παλιού λιμανιού ήδη σφύζει από ζωή, καθώς αποδείχθηκε ιδανικό μέρος τόσο για εξόδους όσο και για βόλτες.

Σημειώνεται επίσης, ότι η ανάπτυξη του παλιού λιμανιού Λεμεσού έχει ολοκληρωθεί, ενώ κάθε μήνα ενοικιάζονται νέα καταστήματα και υποστατικά, τα οποία προστίθενται στην υφιστάμενη ζωή που έχει δημιουργηθεί.

Δειτε Επισης

Η άτεγκτη στάση των συντεχνιών βάζει σε κίνδυνο τη ξενοδοχειακή βιομηχανία-«Όχι» και από ΣΕΚ στη μεσολαβητική πρόταση
ACTTA: Χοροεσπερίδα φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο των δράσεων για τα 70 χρόνια λειτουργίας του
Ρίχνουν δίκτυα στην πολωνική αγορά-Συνάντηση ΕΤΑΠ Αμμοχώστου με ταξιδιωτικούς πράκτορες από την χώρα
Άνοιξε εντός του Sunset Gardens το Nomad Bread & Coffee-Μοντέρνες και ευρύχωρες εγκαταστάσεις(pics)
Lordos Hotels: Αναδιοργάνωση θυγατρικής και σε νέα βάση η λειτουργία του Golden Coast Hotel
Στην Αγία Νάπα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος η Υφ. Ναυτιλίας-Συναντήθηκε με το Δήμαρχο
ΕΤΑΠ Πάφου: Χρηματοδότηση έως €25.000 για μικρομεσαίες επιχειρήσεις-100% χρηματοδότηση
Aphrodite Hills Resort και όμιλος PERHA συνεργάζονται για το ετήσιο Σαββατοκύριακο αγάπης και συνεισφοράς
Παραμένει αισιόδοξος και ρίχνει το γάντι στις συντεχνίες για την συλλογική σύμβαση στα ξενοδοχεία ο Παναγιώτου
Βάζουν σε μπελάδες την ξενοδοχειακή βιομηχανία οι συντεχνίες-«Όχι» ΠΕΟ και επιφυλάξεις ΣΕΚ για την μεσολαβητική