ΟΝΕΚ: Επανέναρξη συμβουλευτικών υπηρεσιών

Αναβαθμίζοντας περαιτέρω την ολοκληρωμένη στήριξη που παρέχει στους νέους της Κύπρου ως προς τη διασφάλιση του μέλλοντός τους, ο Οργανισμός Νεολαίας (ΟΝΕΚ) ανακοίνωσε την επανέναρξη των συμβουλευτικών υπηρεσιών επαγγελματικού προσανατολισμού και διαχείρισης σταδιοδρομίας, στα Κέντρα Πληροφόρησης Νέων (ΚΕΠΛΗ) ανά το παγκύπριο.

Στόχος του ΟΝΕΚ, σύμφωνα με ανακοίνωση, είναι η καθοδήγηση των νέων ούτως ώστε να κάνουν τις όσο το δυνατό καλύτερες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές. Μετά και την διεξαγωγή του καινοτόμου προγράμματος «Career Academy» περί τα τέλη του περασμένου χρόνου, στα ΚΕΠΛΗ -που λειτουργούν σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο, Αμμόχωστο και Αγρό- θα παρέχονται, μεταξύ άλλων: εργαστήρια ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων, συμβουλές για βελτίωση του βιογραφικού σημειώματος και σχεδιασμό ατομικού πλάνου δράσης για αναζήτηση εργασίας, βοήθεια για τη συμπλήρωση αιτήσεων για πρόσβαση σε δημόσια πανεπιστήμια, καθοδήγηση για τις επιλογές μαθημάτων σε μαθητές μέσης εκπαίδευσης και ενημέρωση για ευρωπαϊκές και εθνικές ευκαιρίες.

Παράλληλα, μετά από σχετική συμφωνία με το Υπουργείο Άμυνας, οι υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού θα προσφέρονται και σε Μονάδες της Εθνικής Φρουράς. Σύμφωνα με την Ελευθερία Χριστοφόρου, λειτουργό Νεολαίας υπεύθυνη για τα ΚΕΠΛΗ, η επαναλειτουργία των υπηρεσιών επαγγελματικού προσανατολισμού αποτελεί μέρος της πολύπλευρης προσπάθειας του ΟΝΕΚ για τη δημιουργία εκείνων των συνθηκών που θα επιτρέψουν την ενδυνάμωση των νέων ώστε να αδράξουν και να αξιοποιήσουν όλες τις ευκαιρίες που υπάρχουν.

Σύντομα, όπως σημειώνεται, αναμένεται ανακοίνωση πολυετούς συνεργασίας με το Υπουργείο Εργασίας για τη λειτουργία Κέντρων Επιχειρηματικής Ανάπτυξης για Νέους τα οποία θα προσφέρουν εξειδικευμένη ενημέρωση, καθοδήγηση και κατάρτιση. 

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Φεύγουν με εφάπαξ έως και €113.000 έκαστος 936 δημόσιοι υπάλληλοι το 2025-Πέραν των €430 εκ. για συντάξεις
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν