Powered by

UBS: Αναβάθμισε τις προβλέψεις της

Η ελβετική τράπεζα UBS αναβάθμισε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία για το τρέχον έτος αλλά υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την Ιταλία. 

Η UBS αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψή της για την οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία στο 1,6% φέτος από το 1,4% προηγουμένως, λέγοντας ότι η εγχώρια ζήτηση στη χώρα είναι βασικός κινητήριος μοχλός ανάπτυξης. 

Αναθεώρησε επίσης ανοδικά την πρόβλεψη για τον φετινό ρυθμό ανάπτυξης της Γαλλίας κατά 0,3 της ποσοστιαίας μονάδας στο 1,5%, διατηρώντας αμετάβλητη τη πρόβλεψη για το 2017 στο 1,7%. 

Παράλληλα, αναβάθμισε τη φετινή πρόβλεψη για την Ισπανία κατά 0,3 της ποσοστιαίας μονάδας στο 2,9% και διατήρησε την πρόβλεψη για το ρυθμό ανάπτυξης της χώρας το 2017 στο 2,2%. 

Ωστόσο, η επενδυτική τράπεζα ήταν πιο επιφυλακτική για την Ιταλία και υποβάθμισε τις προβλέψεις της για τη χώρα στο 1,1% από το 1,2% για το 2016. Παράλληλα, αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψη για την Ιταλία το 2017 στο 1,2% από το 1,5%. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Γερμανία: Ανακάμπτει η βιομηχανία-Αγώνας δρόμου για τους δασμούς Τραμπ
Σουηδία: Η επιτάχυνση του πληθωρισμού επηρεάζει τη μείωση επιτοκίων τον Αύγουστο
Εμπορικά αντίποινα Κίνας κατά Ε.Ε.-Στο στόχαστρο οι προμήθειες ιατρικού εξοπλισμού
Δασμοί Τραμπ: Αντίστροφη μέτρηση για την προθεσμία της 9ης Ιουλίου-Τα σενάρια για τις κρίσιμες 72 ώρες
Αυξάνουν περαιτέρω την παραγωγή πετρελαίου οι χώρες-μέλη της συμμαχίας του ΟΠΕΚ
Πεπεισμένος για εμπορικές συμφωνίες πολύ γρήγορα ο Σκοτ Μπέσεντ-Σε τι συνίσταται η αμερικανική στρατηγική
Στέλνει μια ντουζίνα επιστολές σε εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ ο Τραμπ-Ενημερώνει για τους δασμούς στα προϊόντα τους
Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού: Ακόμη 20 τόνους χρυσού αγόρασαν τον Μάιο οι Κεντρικές Τράπεζες
Τα γερμανικά εργοστάσια «φρενάρουν» εν μέσω αβεβαιότητας στο εμπόριο με τις ΗΠΑ
Βιλερουά: Η ισχυροποίηση του ευρώ απειλεί τον στόχο της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό