Powered by

Πτώση 10% στην κερδοφορία της Burberry

Το Burberry Group εμφάνισε μια δεύτερη συνεχόμενη πτώση στα ετήσια κέρδη και ανακοίνωσε σχέδια για εξοικονόμηση 100 εκατ. στερλινών (144 εκατ. δολάρια) τον χρόνο, καθώς επιβραδύνεται η ζήτηση για τα προϊόντα πολυτελείας της βρετανικής εταιρείας.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 10% σε 421 εκατ. στερλίνες (608 εκατ. δολάρια), ανακοίνωσε την Τετάρτη (18 Μαΐου) η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο. Οι αναλυτές είχαν κάνει μια μέση πρόβλεψη για 420 εκατ. στερλίνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εξοικονόμηση στα κόστη θα επιτευχθεί μέχρι το 2019, ενώ τα κέρδη του 2017 πιθανότατα θα είναι κοντά στο χαμηλότερο όριο του εύρους εκτιμήσεων.

Η πίεση αυξάνεται για το διευθύνοντα σύμβουλο της Burberry, Christopher Bailey, αφού η εταιρία αποκάλυψε τον περασμένο μήνα ότι ανέμενε ετήσια κέρδη περίπου 405 εκατ. στερλινών. Οι πωλήσεις στο Χονγκ Κονγκ έχουν πέσει πάνω από 20% για τρία συνεχόμενα τρίμηνα, ενώ οι τουρίστες ξοδεύουν λιγότερα στην Ευρώπη μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις και η ζήτηση παραμένει ανομοιόμορφη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Burberry έχει οδηγήσει κάποιους αναλυτές και επενδυτές να αμφισβητούν το αν ο Bailey μπορεί να ηγηθεί της εταιρίας αποτελεσματικά, ενώ είναι ταυτόχρονα και υπεύθυνος του δημιουργικού τμήματος. Ένα επιπρόσθετο εκτελεστικό στέλεχος σε λειτουργικό ρόλο, που θα επιτρέψει στον CEO να εστιάσει στο design και τη στρατηγική, θα ήταν ευπρόσδεκτο, ανέφερε ο John Guy, αναλυτής στην MainFirst Bank.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.
UBS: Ο χρυσός λάμπει στις αγορές-Γιατί έρχεται νέα άνοδος
Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed