Powered by

Στη Θεσσαλονίκη η ΕΤΑΠ Πάφου

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Πάφου (ΕΤΑΠ ΠΑΦΟΥ) συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο νέο έργο πολιτιστικού τουρισμού CHRISTA - Culture and Heritage for Responsible, Innovative and Sustainable Tourism Actions (Πολιτισμός και Κληρονομιά για Δράσεις Υπεύθυνου, Καινοτόμου και Βιώσιμου Τουρισμού), στο πρόγραμμα διπεριφερειακής συνεργασίας Interreg Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΤΑΠ, άλλοι εταίροι είναι το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού (European Cultural Tourism Network - ECTN), που εδρεύει στις Βρυξέλλες και στο οποίο η ΕΤΑΠ Πάφου συμμετέχει ως μέλος από το 2012 και εκπροσωπείται στο ΔΣ από το 2014, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Βένετο - Ιταλία, η Περιφέρεια Βάστρα Γιόταλαντ - Σουηδία, η Επαρχία Γρανάδα - Ισπανία, ο Τουριστικός Σύνδεσμος Βίντζεμε - Λετονία, η Ένωση Δήμων Άβε Γκιμαράες - Πορτογαλία, ο Τουριστικός Σύνδεσμος Επαρχίας Σίμπιου - Ρουμανία και ο Δήμος Μπουργκάς – Βουλγαρία.

Μέσα από τη συνάντηση των εταίρων που θα διεξαχθεί από τις 23-25 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη οι εταίροι θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν αλλά και να παρουσιάσουν τις επιθυμητές δράσεις τους για να γίνει έτσι και ο σχετικός προγραμματισμός εργασιών των επόμενων μηνών.

Το νέο έργο αποτελεί συνέχεια του έργου πολιτιστικού τουρισμού CHARTS που υλοποιήθηκε την περίοδο 2012-2014.

Ο προϋπολογισμός του νέου έργου CHRISTA, όπως αναφέρεται, είναι 1,8 εκατομμύρια Ευρώ και η συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) ανέρχεται σε 1,53 εκατομμύριο Ευρώ (85%), για την περίοδο Απρίλιος 2016 – Μάρτιος 2020.

Το έργο θα υποστηριχθεί επιστημονικά από τέσσερα Πανεπιστήμια: το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης – Εργαστήριο Τουριστικού Σχεδιασμού, Πολιτικής και Έρευνας, καθώς και τα Πανεπιστήμια Βαρκελώνης – Ισπανία, Βαρσοβίας – Πολωνία και Ριέκα – Κροατία, όλα συνεργαζόμενα μέλη του ECTN. Ο προϋπολογισμός της Πάφου ανέρχεται στις €295,000.

Οι δέκα προορισμοί – εταίροι του έργου θα συνεργαστούν σε τέσσερις θεματικές ενότητες για την ανάπτυξη του βιώσιμου και υπεύθυνου τουρισμού: Άυλη πολιτιστική κληρονομιά, Καινοτομία και ψηφιοποίηση, Επεξηγηματικά μέσα και Βιομηχανική κληρονομιά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η άτεγκτη στάση των συντεχνιών βάζει σε κίνδυνο τη ξενοδοχειακή βιομηχανία-«Όχι» και από ΣΕΚ στη μεσολαβητική πρόταση
ACTTA: Χοροεσπερίδα φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο των δράσεων για τα 70 χρόνια λειτουργίας του
Ρίχνουν δίκτυα στην πολωνική αγορά-Συνάντηση ΕΤΑΠ Αμμοχώστου με ταξιδιωτικούς πράκτορες από την χώρα
Άνοιξε εντός του Sunset Gardens το Nomad Bread & Coffee-Μοντέρνες και ευρύχωρες εγκαταστάσεις(pics)
Lordos Hotels: Αναδιοργάνωση θυγατρικής και σε νέα βάση η λειτουργία του Golden Coast Hotel
Στην Αγία Νάπα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος η Υφ. Ναυτιλίας-Συναντήθηκε με το Δήμαρχο
ΕΤΑΠ Πάφου: Χρηματοδότηση έως €25.000 για μικρομεσαίες επιχειρήσεις-100% χρηματοδότηση
Aphrodite Hills Resort και όμιλος PERHA συνεργάζονται για το ετήσιο Σαββατοκύριακο αγάπης και συνεισφοράς
Παραμένει αισιόδοξος και ρίχνει το γάντι στις συντεχνίες για την συλλογική σύμβαση στα ξενοδοχεία ο Παναγιώτου
Βάζουν σε μπελάδες την ξενοδοχειακή βιομηχανία οι συντεχνίες-«Όχι» ΠΕΟ και επιφυλάξεις ΣΕΚ για την μεσολαβητική