Powered by

Δύσκολη αλλά όχι ανέφικτη η επίτευξη συμφωνίας

«Δύσκολη αλλά όχι ανέφικτη» είναι η επίτευξη συνολικής συμφωνίας- πακέτο ως το Eurogroup της 24ης Μαΐου, δήλωσε από τις Βρυξέλες ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης

 

Η συμφωνία αυτή θα περιλαμβάνει το βασικό πακέτο μέτρων, ύψους 5,4 δισ. ευρώ, μαζί με τα εφεδρικά μέτρα και μια πολιτική συμφωνία για το θέμα του χρέους που θα ικανοποιεί τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ. «Γι αυτό δουλεύουμε. Είναι δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο», δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος. 

Σε ό,τι αφορά το χρέος, η προσδοκία είναι να υπάρξει πολιτική συμφωνία για τη μορφή των μέτρων, την αναγκαιότητά τους και το χρονοδιάγραμμα, ανέφερε ο ίδιος.

Όσον αφορά το πακέτο μέτρων των 5,4 δισ. ευρώ, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης είπε ότι υπάρχει συμφωνία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία για το μηχανισμό αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης.

«Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι κινούμαστε προς μια λύση που θα ικανοποιεί τα κριτήρια περί "αυτοματισμού, νομοθέτησης και διαφάνειας" που έθεσε το Eurogroup στο Άμστερνταμ», δήλωσε, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, ξεκαθαρίζοντας ότι ο εφεδρικός μηχανισμός αποτελεί πλέον μέρος του Μνημονίου και του συνολικού πακέτου μέτρων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Αναβάθμιση προοπτικών της ελληνικής οικονομίας σε θετικές από Fitch-Επιβεβαίωση αξιολόγησης στη βαθμίδα ΒΒΒ-
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 5,16 δις στο 4μηνο-7% πάνω από τον στόχο τα έσοδα από φόρους
Eurostat: Οι Έλληνες εργάστηκαν τις περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως στην Ε.Ε. το 2024 (γραφήματα)
Διπλό crash test για Ελλάδα-Στο μικροσκόπιο Fitch και Κομισιόν
Κυκλάδες: Ποιος είναι το «σιωπηλό διαμάντι» που λατρεύουν οι Βρετανοί τουρίστες
Οι πέντε απειλές για την ελληνική οικονομία από τον εμπορικό πόλεμο
Στα €18 δις το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα-Πώς ψωνίζουν οι Έλληνες
Το ιδιωτικό χρέος σε πρώτο πλάνο στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης-Οι σχεδιασμοί
Στο 9% η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάρτιο-Στα 4,28 εκατ. οι απασχολούμενοι
Στην Κομισιόν η έκθεση προόδου για την ελληνική οικονομία-Στο 3,6% η αύξηση των πρωτογενών δαπανών