ΟΕΒ: Επιτυχής η 55η ΕΓΣ παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη

Πραγματοποιήθηκε η 55η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, Υπουργών, βουλευτών, πολιτειακών αξιωματούχων, επιχειρηματιών και ξένων διπλωματών.

Σε χαιρετισμό του στη Συνέλευση, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Φειδίας Πηλείδης τόνισε πως “όλοι μαζί οφείλουμε να στρέψουμε την προσοχή μας στα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας”, εκφράζοντας προβληματισμό για τη συνέχιση των προβλημάτων στην πραγματική οικονομία καθώς και από τις συμπεριφορές και νοοτροπίες, που εκδηλώνονται, όπως είπε, “από διάφορα οργανωμένα σύνολα και δημιουργούν τροχοπέδη στην προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομίας”.

“Παρά την αξιοσημείωτη βελτίωση στα δημόσια οικονομικά ακόμα δεν έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα στην πραγματική οικονομία καθώς υπάρχουν αρκετές πληγές λόγω της κρίσης όπως είναι τα υψηλά επίπεδα της ανεργίας, τα πολλά μη εξυπηρετούμενα δάνεια και γενικά οι δυσκολίες στο επιχειρείν”, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ.

“Η έμφαση τώρα θα πρέπει να στραφεί σ΄ αυτές τις πτυχές της οικονομίας ώστε να τονώσουμε το επιχειρείν και να βελτιώσουμε το περιβάλλον μέσα στο οποίο δρουν και κινούνται οι επιχειρήσεις”, είπε ο κ. Πηλείδης, ο οποίος εξέφρασε αισιοδοξία για το μέλλον της οικονομίας, παρά τις αδυναμίες, όπως είπε, και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Υπάρχει προοπτική στον τόπο μας και μπορούμε να κάνουμε πολλά, εάν θέσουμε το συμφέρον της Κύπρου πάνω από όλα, ανέφερε, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και να θεωρούμε την ανάπτυξη δεδομένη.

Ανέφερε επίσης ότι “παρατηρούνται σοβαρές καθυστερήσεις στην υλοποίηση σημαντικών για την ανάπτυξη μέτρων οι οποίες παίρνουν πίσω και προσκρούουν στην όλη προσπάθεια μας για ανάπτυξη”.

Επίσης, ο κ. Πηλείδης εξέφρασε ικανοποίηση για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο και πρόσθεσε ότι “τα επιτεύγματα κατά τη διάρκεια των τριών ετών μνημονιακού καθεστώτος έχουν ενισχύσει τη διεθνή αξιοπιστία μας και λειτουργούν υποβοηθητικά στην προσπάθεια μας για προσέλκυση ξένων επενδύσεων”.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ κάλεσε Κυβέρνηση, Βουλή, κόμματα, συντεχνίες και εργοδοτικές οργανώσεις να ενώσουν δυνάμεις για να δημιουργήσουμε, όπως είπε, ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τις νέες γενιές.

Σε ομιλία του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουρκοκυπρίων Επιχειρηματιών (ISAD) Metin Shadi τόνισε την ανάγκη να λυθεί τώρα το Κυπριακό οτιδήποτε και αν είναι το υπολογιζόμενο κόστος που θα πληρώσει η κάθε πλευρά, προσθέτοντας ότι θα είναι ασυγχώρητο να χαθεί το σημερινό μομέντουμ που έχει δημιουργηθεί από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων και τις διαπραγματευτικές τους ομάδες.

Ο κ. Shadi κάλεσε όλους να ενθαρρύνουν τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων για να επιδείξουν τη θέληση και την αποφασιστικότητα για να υπογράψουν μια συμφωνία στο Κυπριακό τους επόμενους μήνες και να φέρουν το σχέδιο λύσης ενώπιον δημοψηφίσματος πριν από το τέλος του 2016.

Ανέφερε επίσης ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για λύση δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία θα ενώσει το νησί και θα μας οδηγήσει σε μια καλύτερη κατάσταση και σε ένα βιώσιμο μέλλον και οικονομία.

Είπε ακόμη ότι τα κέρδη από τη λύση σήμερα του Κυπριακού θα είναι πολύ μεγαλύτερα από τα υποσχόμενα κέρδη για το μέλλον.

Πριν από το τελετουργικό μέρος της Συνέλευσης επικυρώθηκαν τα πρακτικά της προηγούμενης ετήσιας ΓΣ και της έκτακτης ΓΣ, ενώ εξετάστηκαν μεταξύ άλλων η έκθεση συμβουλίου για το 2015, εκλογή μελών συμβουλίου και διορισμός ελεγκτών καθώς και συζήτηση επίκαιρων θεμάτων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Φεύγουν με εφάπαξ έως και €113.000 έκαστος 936 δημόσιοι υπάλληλοι το 2025-Πέραν των €430 εκ. για συντάξεις
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν