Powered by

Οι πιο φτηνές πόλεις της Ευρώπης για να ζήσετε

Οι μισθοί διαφέρουν σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά ένα υψηλότερο πακέτο αποδοχών δεν συνδέεται πάντα με ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο. Σύμφωνα με την έκθεση του Glassdoor με τίτλο «Ποιες χώρες στην Ευρώπη προσφέρουν το καλύτερο βιοτικό επίπεδο» κάποιες πόλεις με αρκετά χαμηλούς μισθούς μπορούν και προσφέρουν υψηλό επίπεδο διαβίωσης, εξαιτίας του χαμού κόστους που έχει εκεί η ζωή.

Η λίστα με τις πόλεις ανάλογα με το κόστος ζωής λαμβάνει υπόψιν το εισόδημα έναντι του «πόσα χρήματα χρειάζεται για να γεμίσει το καλάθι της νοικοκυράς, και πόσα χρήματα χρειάζονται για υπηρεσίες σε διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των παντοπωλείων, των εστιατορίων, των μεταφορών, των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, καθώς και για τα ενοίκια».

Δείτε τις πιο φτηνές πόλεις για να ζήσει κανείς στην Ευρώπη

ΜΑΣΣΑΛΙΑ
H παραθαλάσσια πόλη είναι η φθηνότερη πόλη για να ζήσει κάποιος στη Γαλλία, αλλά η χώρα συνολικά κατατάσσεται πολύ χαμηλά στη λίστα του Glassdoor όσον αφορά τον δείκτη διαβίωσης εξαιτίας του υψηλού μέσου όρου κόστους ζωής, κυρίως αναφορικά με τα υψηλά ενοίκια.

 

ΓΚΡΑΤΣ
 Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας και μια απ’ τις πιο γνωστές πανεπιστημιακές πόλεις είναι στη λίστα, καθώς το ενοίκιο, το φαγητό, και το κόστος ζωής είναι αισθητά πιο χαμηλά σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. 

 

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
Πρόκειται για την έβδομη πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πόλη προσελκύει επαγγελματίες και τουρίστες από όλο τον κόσμο, αλλά το κόστος διαβίωσης εξακολουθεί να είναι χαμηλό σε σύγκριση με τους μισθούς.

 

ΛΙΣΑΒΟΝΑ
Σύμφωνα με το Glassdoor ο μέσος κατώτατος μισθός στην Πορτογαλία είναι μόνο περίπου €15.500, αλλά το χαμηλό κόστος διαβίωσης σημαίνει ότι ο μέσος κάτοικος της πόλης δεν θα βγει εκτός budget.

 

ΑΘΗΝΑ 
Η πόλη μπορεί να αντιμετωπίζει τρομερό πρόβλημα με τα υψηλά επίπεδα ανεργίας καθώς και με την προσφυγική κρίση, αλλά για όποιον έχει μια δουλειά, η Αθήνα είναι αρκετά φθηνή πόλη για να ζήσει.

 

ΤΑΛΙΝ
Το κόστος διαβίωσης στην πόλη είναι απίστευτα φθηνό και δεδομένου πως πρόκειται για την πολιτική και οικονομική πρωτεύουσα της Εσθονίας οι μισθοί βρίσκονται σε άνοδο.

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας είναι δίπλα στη θάλασσα και αποτελεί ένα σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο για τη χώρα, παρέχοντας θέσεις εργασίας. Είναι επίσης ένα τουριστικό hotspot – χάρη στα μουσεία και τα ιστορικά μνημεία που βρίσκονται στη περιοχή.


ΠΟΡΤΟ
Σύμφωνα με το Glassdoor, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας είναι περίπου 70 % φθηνότερη για να ζήσει κανείς συγκριτικά με άλλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη.




ΤΑΡΤΟΥ
Η όμορφη πόλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Εσθονία και θεωρείται από τη χώρα ως το «πνευματικό κεφάλαιο » της επειδή εκεί βρίσκεται το παλαιότερο και πιο φημισμένο πανεπιστήμιο της χώρας, το Πανεπιστήμιο του Τάρτου.



ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.
UBS: Ο χρυσός λάμπει στις αγορές-Γιατί έρχεται νέα άνοδος
Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed