«3 Λεπτά» με τον Μαρίνο Σιζόπουλο
08:22 - 14 Μαΐου 2016

Ισορροπώντας μεταξύ του επαγγέλματος του δερματολόγου που δεν σταμάτησε να εξασκεί και του του αξιώματος του προέδρου του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, ο Μαρίνος Σιζόπουλος βρήκε λίγο χρόνο και μίλησε στην κάμερα του InBusinessNews για την ενασχόληση του με την πολιτική, την ιατρική αλλά και για το ισοζύγιο μεταξύ πολιτικής και προσωπικής ζωής.
Η καθημερινότητα του αρχίζει με πρωινό ξύπνημα στις επτά, ενώ καταφθάνει στο γραφείο του στις οκτώμισι οπόταν και αρχίζει η οργάνωση των εκκρεμοτήτων καθώς και η διαχείριση του προγράμματος της ημέρας, ενώ δεν υπάρχει σταθερή ώρα αποχώρησης.
Ο Μαρίνος Σιζόπουλος θεωρεί τον εαυτό του οργανωμένο και αυθόρμητο, ενώ από τις προσωπικότητες τόσο της παγκόσμιας όσο και της κυπριακής πολιτικής σκηνής, δεν ξεχωρίζει κάποια συγκεκριμένη και επισημαίνει πως είναι πολλοί αυτοί που θαυμάζει και συγκεντρώνει τα θετικά τους στοιχεία.
Στο ερώτημα κατά πόσον ο ηγέτης γεννιέται ή δημιουργείται στην πορεία, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε πως ο ηγέτης γεννιέται αλλά για να μπορέσει να το αποδείξει, πρέπει να βελτιωθεί στην πορεία και να χτιστεί.
Μικρός ονειρευόταν να γίνει αρχιτέκτονας, ενώ ως πρωτοετής φοιτητής της ιατρικής στη Θεσσαλονίκης εργάστηκε ως DJ σε δισκοθήκη για τέσσερις χιλιάδες δραχμές τη βδομάδα. Η εμπλοκή του με την πολιτική προήλθε με την καθοδήγηση του πατέρα του και των γεγονότων του 1974.
Θωρεί πως η σοσιαλιστική ιδεολογία και ο τρόπος εφαρμογής της επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την παγκόσμια πολιτική ιστορία, ενώ η κυπριακή πολιτική ιστορία επηρεάστηκε κατά κύριο λόγο από τον αγώνα για την Ένωση με την Ελλάδα.
Ως μεγαλύτερο επίτευγμά του θεωρεί τις δύο του κόρες σε ό,τι αφορά τον χαρακτήρα τους και τις επιτυχίες που σημειώνουν στον επαγγελματικό τους τομέα. Ωστόσο, οι πολυάριθμες τους αποτυχίες, όπως ο ίδιος σημειώνει, του προκαλούν πρόβλημα αξιολόγησης για το ποια θεωρεί τη μεγαλύτερη.
Ο ίδιος δεν θέλει να τον θυμούνται ως πολιτικό, αλλά ως ιατρό και δήλωσε με νόημα πως οι πολιτικοί του σήμερα εν αντιθέσει με αυτούς του παρελθόντος οι οποίοι καθόριζαν πολιτική, ακολουθούν υποδείξεις τεχνοκρατών.
Δεν διατηρεί και πολύ καλές σχέσεις με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως ο ίδιος παραδέχεται και για την καθημερινή του ενημέρωση επιλέγει τον έντυπο Τύπο, αλλά λόγω έλλειψης χρόνου ενημερώνεται από τα δελτία ειδήσεων.
Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχει ισοζύγιο μεταξύ πολιτικής και προσωπικής ζωής, απαντά καταφατικά, αρκεί, όπως υπογραμμίζει «να ψάξεις να το βρεις».