Εισπρακτική για οφειλές ψάχνει ο Δήμος Στροβόλου

Τις υπηρεσίες εξειδικευμένης εταιρείας προκειμένου να συλλέξει τις καθυστερημένες οφειλές στο Δήμο, επιδιώκει να προσλάβει ο Δήμος Στροβόλου.

Ο Δήμος έχει προκηρύξει διαγωνισμό ζητώντας προσφορές «για παροχή υπηρεσιών για εντοπισμό χρεωστών του Δήμου και παρότρυνση τους για εξόφληση των οφειλών τους προς το Δήμο».

Μέχρι το 2015 οι καθυστερημένες οφειλές στις τρεις κύριες κατηγορίες φορολογιών (σκύβαλα, επαγγελματικά τέλη και φόρος ακίνητης ιδιοκτησίας) ξεπερνούν το 1,5 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Στροβόλου εξήγησε ότι επελέγη η διαδικασία αυτή, διότι οι λειτουργοί του Δήμου που είναι επιφορτισμένοι με το έργο της συλλογής των καθυστερημένων οφειλών, έχουν και άλλες αρμοδιότητες, με αποτέλεσμα το όλο έργο να καθυστερεί, επισημαίνοντας πως ήδη οι Δήμοι Λευκωσίας και Λεμεσού έχουν εφαρμόσει πιλοτικά αυτό το μέτρο.

«Αν λάβουμε υπόψη μας μία εμπειρία πιλοτική που είχαν κάνει ο Δήμος Λεμεσού και ο Δήμος Λευκωσίας, βλέπουμε ότι υπάρχουν πιθανότητες να έχουμε περισσότερα έσοδα από τα έξοδα που θα έχουμε πληρώνοντας τις εταιρείες», είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν εταιρείες που έχουν συνδεθεί με τον Έφορο Εταιρειών και εξειδικεύονται με αυτά τα ζητήματα.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, ο προϋπολογισμός της σύμβασης, διάρκειας έξι μηνών, ανέρχεται στις 30.000 ευρώ με το κριτήριο της ανάθεσης να αφορά αποκλειστικά το χαμηλότερο ποσοστό επί των εισπράξεων των χρεωστών του καταλόγου που θα δοθεί.

«Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε μέσω αυτής της διαδικασίας να καλύψουμε τα κενά τα οποία έχουμε και να έχουμε ένα πρόσθετο εισόδημα, το οποίο διαφορετικά θα χάναμε και σε κάποια στιγμή θα προχωρούσαμε στη διαδικασία διαγραφής», κατέληξε ο κ. Σαββίδης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Φεύγουν με εφάπαξ έως και €113.000 έκαστος 936 δημόσιοι υπάλληλοι το 2025-Πέραν των €430 εκ. για συντάξεις
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν