Powered by

Παμπορίδης: Μεθοδεύουν μπλοκάρισμα για λογισμικό ΟΑΥ

Για «μεθοδική και συστηματική προσπάθεια κάποιων» ώστε να «ακυρωθεί ή μπλοκαριστεί» η διαδικασία επιλογής του προσφοριοδότη για το λογισμικό του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, που είναι και το πρώτο και ουσιαστικότερο βήμα και προϋπόθεση για την εισαγωγή του Γενικού Σχεδίου Υγείας, κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης.

«Παρακολουθώ με κατάπληξη τη μεθοδική και συστηματική προσπάθεια κάποιων να εμφανίσουν την τεράστια προσπάθεια που κατεβλήθη ώστε επιτέλους η διαδικασία επιλογής του προσφοριοδότη για το λογισμικό του ΟΑΥ, που αποτελεί το πρώτο και ουσιαστικότερο βήμα και προϋπόθεση για την εισαγωγή του ΓεΣΥ, να ακυρωθεί ή να μπλοκαριστεί», σημειώνει ο κ. Παμπορίδης σε γραπτή του δήλωση.

Εξάλλου, αναφέρει ότι «στις προσπάθειες τους δεν δίστασαν να επιχειρήσουν την εμφάνιση του Γενικού Ελεγκτού της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ως διαφωνούντα με τις δρομολογηθείσες διαδικασίες».

Ο υπουργός καθιστά σαφές «ότι η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας ακριβώς ότι τυχόν ακύρωση ή μπλοκάρισμα των διαδικασιών ολοκλήρωσης της διαδικασίας ανάθεσης του λογισμικού του ΟΑΥ θα αποτελούσε καίριο πλήγμα στις προσπάθειες για εισαγωγή του ΓεΣΥ, έπραξε ότι ήταν δυνατό για να διασώσει μια διαδικασία, η οποία τέθηκε εν κινδύνω και σε καταστολή με απόφαση προηγούμενης Κυβέρνησης».

«Ως εκ τούτου, απορρίπτω τη σχετική κατηγορία που εξαπέλυσε ενωρίτερα η αντιπολίτευση», τονίζει ο κ. Παμπορίδης.

Ταυτόχρονα, επαναλαμβάνει ότι «η ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιολόγησης των υποβληθεισών προσφορών για το λογισμικό του ΟΑΥ συμπίπτει με την εξαγγελθείσα πρόθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας περί οριστικοποίησης, σε συνεργασία και με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις του τόπου, των σχεδιασμών περί πλήρους μεταρρύθμισης του τομέα της Υγείας».

Καταληκτικά, ο Γιώργος Παμπορίδης επισημαίνει ότι «η Κυβέρνηση υπεύθυνα και σε πλήρη συνεννόηση με το Γραφείο του Γενικού Ελεγκτού της Δημοκρατίας ενεργεί ώστε να διασφαλιστεί αφενός, ότι η εν λόγω μεταρρύθμιση δεν θα τεθεί εν κινδύνω εξαιτίας της εγκατάλειψης κατακύρωσης του λογισμικού και αφετέρου, δεν θα κατακυρωθεί οποιαδήποτε προσφορά η οποία δεν θα συνάδει με τους σχεδιασμούς της Πολιτείας για τη μεταρρύθμιση του τομέα της Υγείας».

Δειτε Επισης

Τα νομοσχέδια που ψήφισε η Βουλή για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της αδήλωτης και παράνομης εργασίας
ΣΟΔΑΠ: Στις 4 Νοεμβρίου αρχίζει η πληρωμή σταφυλιών εσοδείας 2024
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Mamas & Papas: Το βρετανικό brand που φέρνει στην Κύπρο ο όμιλος Voici La Mode
Πέραν των 170 εκ. ευρώ θα μοιραστούν ΕΟΑ, δήμοι και κοινότητες το 2025-Οι χορηγίες και οι πιστώσεις
Πώς η ΕΤΥΦΑ πέτυχε τον...απεγκλωβισμό του «Προμηθέα» και άνοιξε τον δρόμο για έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο
Πτωτικά κινήθηκε την Πέμπτη το ΧΑΚ-Εκτίναξη τζίρου στα €2,9 εκατ.
Cyview: Νέα πεζογέφυρα στα Λατσιά για βελτιωμένη προσβασιμότητα
Αποδίδει καρπούς η ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική του Υπ. Εσωτερικών-Αξιοποιείται από τους πολίτες η βοήθεια
Σφράγισε την «εισαγωγή» του Hellenic Healthcare Group στο American Medical Center η ΕΠΑ-Ενέκρινε την πράξη συγκέντρωσης