Powered by

Ντάισελμπλουμ: Ήρθε η ώρα για ελάφρυνση του χρέους

Το επόμενο Eurogroup θα συνέλθει στις 24 Μαΐου, επιβεβαίωσε σε ομιλία του σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ τόνισε ότι «ήρθε η ώρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

Σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό Twitter της ιστορικής λέσχης ντιμπέιτ Oxford Union, ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε τα ακόλουθα για την Ελλάδα: «Το επόμενο Eurogroup θα συνέλθει στις 24 Μαΐου. Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε σε κατάσταση κρίσης, (το οποίο) θα ζημιώσει την Ευρώπη και την Ελλάδα», είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Πρόσθεσε ότι «από το καλοκαίρι (του 2015), το Eurogroup έχει γίνει πολύ πιο παραγωγικό. Ήρθε η ώρα τώρα να μιλήσουμε για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας», αλλά διευκρίνισε ότι «δεν θέλουμε να απαλλαχθούμε από το χρέος - δεν θα υπάρξει κούρεμα - αλλά θέλουμε να βρούμε τρόπους να μιλήσουμε για την ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα. Το χρέος στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλο και η οικονομία τόσο ασταθής, που δημιουργεί τεράστιο θέμα».

Μιλώντας σχετικά με τα νέα μέτρα, ο Ντάισελμπλουμ τα χαρακτήρισε «δύσκολα και σκληρά», υποστηρίζοντας την θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας:

«Υποστηρίζω αυτό που κάνουμε στην Ελλάδα, είναι σκληρά μέτρα αλλά χρειάζεται να γίνουν», και πρόσθεσε, σύμφωνα με τις αναρτήσεις στο Twitter, «Οι πολίτες θα χρειαστεί να πληρώσουν φόρους - δεν θα είναι δημοφιλές, ιδιαίτερα σε κρίση, αλλά χρειάζεται να γίνει για να οικοδομηθεί μια χώρα. Το πιο λυπηρό πράγμα σχετικά με την Ελλάδα είναι ότι υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο».

ΠΗΓΗ: news247.gr

Δειτε Επισης

Ισχυρές οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών εκτιμούν διεθνείς οίκοι...Μπαράζ θετικών εκθέσεων και υψηλότερες τιμές-στόχοι
Ανακάμπτει η πλήρης απασχόληση-Οι τομείς με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην Ελλάδα
UBS: Παραμένουν ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες-Οι νέες τιμές στόχοι
Το θερινό «στοίχημα» της αναβάθμισης του Χρηματιστηρίου Αθηνών-Στο μικροσκόπιο των οίκων FTSE, S&P και Stoxx
Στο 2,2% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το α’ τρίμηνο
Στο 10,4% αυξήθηκε η ανεργία στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2025
S&P: Εγκρίνει την πρόωρη εξόφληση δανείων του πρώτου μνημονίου-Θετικές οι προοπτικές κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών
Αύξηση 6,8% στις τιμές διαμερισμάτων στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο-Οι διαφορές ανάμεσα σε νέα και παλαιά
Άνοδος παραγωγής και νέων παραγγελιών το Μάιο στην Ελλάδα
Eπιβεβαίωσε στη βαθμίδα ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές το ελληνικό αξιόχρεο o Scope