Powered by

Γεωργιάδης: Ο ιδιωτικός τομέας θα φέρει την ανάπτυξη

Για την πορεία εντός Μνημονίου αλλά και την επόμενη ημέρα, τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας αλλά και τη μεγάλη εκστρατεία μεταρρυθμίσεων και επαναφοράς πλήρους σταθερότητας στην Κύπρο, μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ενώπιον μεγάλων, ξένων, θεσμικών επενδυτών στο Λονδίνο.

Key note speaker ο Χάρης Γεωργιάδης
Ο κ. Γεωργιάδης ήταν ο κύριος ομιλητής στο συνέδριο «The Cyprus Economic & Investment Summit» το οποίο διοργανώνει η Eurobank Κύπρου στη βρετανική πρωτεύουσα, στην πρώτη μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιείται για την Κύπρο στο εξωτερικό, μετά την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε αναφορά στην επιτυχή, όπως την χαρακτήρισε, ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης από την Κύπρο αλλά κυρίως αναφέρθηκε στο μέλλον και τις προοπτικές της χώρας. Πιο ειδικά αναφέρεται ότι ο Χάρης Γεωργιάδης τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να καταστήσει πλήρως στέρεο και αξιόπιστο το οικονομικό, επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον στην Κύπρο, με σκοπό την προσέλκυση ξένων επενδυτών αλλά και διευκόλυνσης του επιχειρείν στη χώρα.

Ώθηση από τον ιδιωτικό τομέα
Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι ο ιδιωτικός τομέας θα φέρει την ανάπτυξη και σημείωσε ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι πρέπει να έχει υποβοηθητικό ρόλο τόσο σε σχέση με τις τοπικές επιχειρήσεις, όσο και σχετικά με τους ξένους επενδυτές. Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών απευθυνόμενος σε μεγάλους, ξένους, θεσμικούς επενδυτές τόνισε ότι η κυβέρνηση της χώρας είναι υπέρ ξένων επενδύσεων και υπέρ των επιχειρήσεων.

Παράλληλα και με αφορμή τη δημοσιοποίηση των Panama Papers ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η Κύπρο είναι πλήρως συμμορφωμένη με τα διεθνή πρότυπα και απαιτήσεις για διαφάνεια στις εγγραφές εταιρειών και διακίνησης χρήματος, ενώ σημείωσε ότι η χώρα επιδιώκει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον ρόλο της ως διεθνές κέντρο προσέλκυσης επενδύσεων και παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών.

Παράλληλη συνέντευξη στη Financial Times
Στα πλαίσια του συνεδρίου «The Cyprus Economic & Investment Summit», ο Yuri Bender, Editor In Chief του τμήματος Wealth Management της εφημερίδας Financial Times που ήταν προεδρεύων του συνεδρίου, πήρε συνέντευξη από τον κ. Γεωργιάδη. Στη συζήτηση του υπουργού Οικονομικών με τον δημοσιογράφο της Financial Times προσεγγίστηκαν ζητήματα που άπτονται του Μνημονίου, των προοπτικών της Κύπρου αλλά και το τραπεζικό σύστημα.  

 

Δειτε Επισης

Τα νομοσχέδια που ψήφισε η Βουλή για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της αδήλωτης και παράνομης εργασίας
ΣΟΔΑΠ: Στις 4 Νοεμβρίου αρχίζει η πληρωμή σταφυλιών εσοδείας 2024
Πέραν των 170 εκ. ευρώ θα μοιραστούν ΕΟΑ, δήμοι και κοινότητες το 2025-Οι χορηγίες και οι πιστώσεις
Πτωτικά κινήθηκε την Πέμπτη το ΧΑΚ-Εκτίναξη τζίρου στα €2,9 εκατ.
Ικανοποίηση Νίκου Χριστοδουλίδη για την πορεία της οικονομίας-«Η σημαντική δουλειά φέρνει αποτέλεσματα»
Πλησιάζουν οι ανακοινώσεις για Visa Waiver Program των ΗΠΑ-«Είμαστε πάρα πολύ κοντά»
Ικανοποίηση ΗΠΑ για τη συνεργασία με Κύπρο για κυρώσεις κατά Ρωσίας...«Δημιουργούνται οικονομικές ευκαιρίες»
Αμελητέα κέρδη κατέγραψε την Τετάρτη το ΧΑΚ
Η τάση σχετικά με τον κίνδυνο φτώχειας που παρατηρείται στην Κύπρο και την Ε.Ε.
Μη διαθέσιμη προσωρινά η είσοδος στο TAXISnet για χρήστες εξωτερικού