Powered by

Βρετανία: Στα 98 εκατ. δολάρια οι οφειλές σε υπαλλήλους

Κακοπληρωτές και οι βρετανοί εργοδότες, οι οποίοι, σύμφωνα με έκθεση της εθνικής ελεγκτικής υπηρεσίας (National Audit Office) από το 1999 έχουν καταβάλει στους εργαζόμενους τους 68 εκατ. στερλίνες (98 εκατ. δολάρια) λιγότερα απ' όσο θα έπρεπε.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, στο οικονομικό έτος μέχρι τον Μάρτιο, ο αριθμός των εργαζομένων στους οποίους οφείλονταν χρήματα διπλασιάστηκε σε 58.000 άτομα, από 26.000 που ήταν το οικονομικό έτος 2014-2015. Το ύψος των οφειλών ανέρχεται σε 10,3 εκατ. στερλίνες από 3,3 εκατ. πέρυσι.

Στην έκθεση απομονώνεται ο κλάδος της κοινωνικής φροντίδας, όπου η κατάσταση χαρακτηρίζεται ανησυχητική, καθώς περίπου το 11% των εργαζομένων στον συγκεκριμένο κλάδο ενδέχεται να μην πληρώνονται με τον εθνικό κατώτατο μισθό.

Από το 2013 η βρετανική κυβέρνηση έχει δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα 490 εργοδοτών που δεν πλήρωσαν τον κατώτατο μισθό, ο οποίος αυξήθηκε στις 7,20 στερλίνες την ώρα τον Απρίλιο. Τα τελευταία έξι χρόνια, η βρετανική φορολογική αρχή έχει επιβάλει πρόστιμα συνολικού ύψους 5,6 εκατ. στερλινών στους εργοδότες που δεν συμμορφώνονται.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Αφήνει αμετέβλητα τα επιτόκια παρά τις πιέσεις Τραμπ για μειώσεις η Fed
Από τα McDonald’s στην Amazon: Τα μαθήματα που πήρε ο Τζεφ Μπέζος στην πρώτη του δουλειά
Γερμανία: Υποχώρησε στο 2,1% ο πληθωρισμός τον Μάιο
ΔΝΤ: Σημάδια επιβράδυνσης στο εμπόριο, καθώς υποχωρεί ο πανικός των δασμών
Σε νέα υψηλά επίπεδα ο χρυσός-Οι επενδυτές σπεύδουν σε ασφαλή καταφύγια
Bitcoin-Ether: Χάνουν αξία τα cryptos με φόντο την κλιμάκωση στη Μ. Ανατολή… Ρευστοποιήθηκε $1 δις σε 24 ώρες
Goldman Sachs: Μειώνει στο 30% τον κίνδυνο ύφεσης των ΗΠΑ μετά το νέο εμπορικό deal με την Κίνα
Ε.Ε.: Προειδοποιεί με αποκλεισμό δύο κινεζικές τράπεζες για εμπόριο με τη Ρωσία
Τζέιμι Ντάιμον: Η αμερικανική οικονομία κινδυνεύει από επιβράδυνση τους επόμενους μήνες
ΗΠΑ: Πρώτες σε αριθμό εκατομμυριούχων-Ποιες χώρες ακολουθούν