Powered by

Μισελέν και φθηνά: Ο «παράδεισος» των εραστών της γαστρονομίας

Η πόλη της Βουδαπέστης μόλις απέκτησε ένα ακόμα «αστέρι» Μισελέν. Πρόκειται για τα αστέρια του οδηγού Μισελέν, που θεωρείται η «βίβλος» των εραστών της γαστρονομίας. Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας μετρά, πλέον, πέντε εστιατόρια, που το καθένα έχει κερδίσει ένα αστέρι Μισελέν.

Ένα από αυτά είναι το Onyx, στο κέντρο της Βουδαπέστης. Η διευθύντρια, Κατάλιν Πίντερ, είπε στο euronews: «Μετά από ένα αστέρι, η εταιρεία προσέχει ακόμα περισσότερο την ποιότητα των υλικών, γίνεται πιο απαιτητική, στέλνει συνεργάτες στο εξωτερικό για εκπαίδευση. Όλα αυτά προσθέτουν αξία.» 

Αξία προστίθεται και στον τουριστικό χάρτη της πόλης.
Επισκέπτες, κυρίως από τη βόρεια Ευρώπη, δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των εστιατορίων.  Ιδιαίτερα όταν αυτή έρχεται σε τιμές όπως αυτές:

Μενού «α λα καρτ» από €102, καφές €3,30, ένα ποτήρι κρασί μεταξύ €31,4 – €187,3 

Η αντιδήμαρχος της Βουδαπέστης, Αλεξάντρα Μπομπροβνίσκι, τονίζει τη σχέση γαστρονομίας- τουρισμού: «Έχουμε παρατηρήσει ότι από τη στιγμή που η Βουδαπέστη απέκτησε εστιατόρια με αστέρια Μισελέν όλο και περισσότεροι τουρίστες την επισκέπτονται για να γευματίσουν στα θαυμάσια αυτά εστιατόρια. Τα οποία, σε σύγκριση με ότι ισχύει διεθνώς, έχουν σχετικά καλές τιμές.»

Τα αστέρια Μισελέν αποτελούν κατάκτηση στον χώρο της γαστρονομίας.
Η ελληνική πρωτεύουσα μετρά πέντε αθηναϊκά εστιατόρια, με 7 αστέρια Michelin. Ο διαγωνισμός Bocuse d’Or συγκέντρωσε στη Βουδαπέστη τους 20 καλύτερους σεφ της Ευρώπης σε έναν αγώνα γεύσης και φαντασίας.
Από τον χώρο του διαγωνισμού, η ανταποκρίτρια του euronews μεταδίδει: «Τα αδέρφια Μισελέν δημοσίευσαν τον πρώτο οδηγό προτεινόμενων εστιατορίων πάνω από 100 χρόνια πριν. Απευθύνονταν σε οδηγούς της Γαλλίας και στόχος τους ήταν η αύξηση της ζήτησης για τα λάστιχά τους. Τώρα, ο οδηγός Μισελέν αποτελεί ίσως τον πιο σημαντικό οδηγό εστιατορίων του κόσμου.»

ΠΗΓΗ: euronews

Δειτε Επισης

Αφήνει αμετέβλητα τα επιτόκια παρά τις πιέσεις Τραμπ για μειώσεις η Fed
Από τα McDonald’s στην Amazon: Τα μαθήματα που πήρε ο Τζεφ Μπέζος στην πρώτη του δουλειά
Γερμανία: Υποχώρησε στο 2,1% ο πληθωρισμός τον Μάιο
ΔΝΤ: Σημάδια επιβράδυνσης στο εμπόριο, καθώς υποχωρεί ο πανικός των δασμών
Σε νέα υψηλά επίπεδα ο χρυσός-Οι επενδυτές σπεύδουν σε ασφαλή καταφύγια
Bitcoin-Ether: Χάνουν αξία τα cryptos με φόντο την κλιμάκωση στη Μ. Ανατολή… Ρευστοποιήθηκε $1 δις σε 24 ώρες
Goldman Sachs: Μειώνει στο 30% τον κίνδυνο ύφεσης των ΗΠΑ μετά το νέο εμπορικό deal με την Κίνα
Ε.Ε.: Προειδοποιεί με αποκλεισμό δύο κινεζικές τράπεζες για εμπόριο με τη Ρωσία
Τζέιμι Ντάιμον: Η αμερικανική οικονομία κινδυνεύει από επιβράδυνση τους επόμενους μήνες
ΗΠΑ: Πρώτες σε αριθμό εκατομμυριούχων-Ποιες χώρες ακολουθούν