Powered by

Ισχυρή απόδοση για την easyJet

Ισχυρή απόδοση σύμφωνα με τις προβλέψεις παρουσίασε το εξάμηνο, που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2016 η easyJet, παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Σαρμ ελ Σέιχ, Παρίσι και Βρυξέλλες. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας, η easyJet παρουσίασε μια ισχυρή απόδοση σύμφωνη με τις προβλέψεις με τα συνολικά έσοδα να αυξάνονται κατά 0,3% στα £1,771εκ.λίρες. Οι επιβάτες αυξήθηκαν κατά 31 εκατ, κυρίως λόγω της πειθαρχίας στη χωρητικότητα (η κατανομή θέσεων σε δρομολόγια αναλόγως ζήτησης) και της σταθερής πληρότητας.

Η εταιρεία παρουσίασε ζημιές προς της φορολογίας ύψους £24 εκατ σε σύγκριση με £7 εκατ το `α εξάμηνο του 2015. Σε σταθερό νόμισμα η εταιρεία παρουσίασε κέρδη προ των φόρων ύψους £5 εκατ.

«Η πειθαρχία στη κατανομή χωρητικότητας, ο σταθερός δείκτης πληρότητας και η ισχυρή εμπορική δραστηριότητα τον Οκτώβριο αντισταθμίστηκαν από την ισχυρή επίδραση των τρομοκρατικών ενεργειών στο Sharm el-Sheikh, Παρίσι και Βρυξέλλες», σχολιάζει σε δελτίο Τύπου η easyJet και προσθέτει ότι η εταιρεία «είναι καλά τοποθετημένη ώστε να αυξήσει τα έσοδα και τα κέρδη της την τρέχουσα χρονιά και να προσφέρει διαρκείς αποδόσεις και ανάπτυξη στους μετόχους της».

Σύμφωνα με την easyJet, το κόστος /θέση, χωρίς υπολογισμό του κόστους καυσίμου, αυξήθηκε κατά 0,5% και μειώθηκε κατά 4,3% συνυπολογιζομένου του κόστους καυσίμου σε βάση σταθερού νομίσματος. «Το συνολικό κόστος/θέση μειώθηκε κατά 5.0% ανερχόμενο σε £51,98».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.
UBS: Ο χρυσός λάμπει στις αγορές-Γιατί έρχεται νέα άνοδος
Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed