Powered by

Η Ιρλανδία προσεγγίζει RBS και Standard Chartered

Η ιρλανδική κυβέρνηση προσπαθεί να προσεγγίσει τράπεζες, περιλαμβανομένων των Standard Chartered και Royal Bank of Scotland, καθώς επιδιώκει να προσελκύσει θέσεις εργασίας στο χρηματοπιστωτικό τομέα σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο αποφασίσει μια έξοδο από το ευρωπαϊκό μπλοκ, ανέφεραν πηγές του Bloomberg που γνωρίζουν την υπόθεση.

Η IDA Ireland, η υπηρεσία της χώρας για την ξένη επένδυση, έχει ήδη «ρίξει το δόλωμα» σε βρετανικές και διεθνείς τράπεζες, με σκοπό την πιθανή μεταφορά εκατοντάδων traders και μελών υποστηρικτικού προσωπικού. Η υπηρεσία προωθεί πόλεις όπως το Σάνον της δυτικής Ιρλανδίας ως ιδανικούς προορισμούς για διοικητικούς εργαζόμενους, διότι προσφέρουν χαμηλά κόστη και άφθονους εργασιακούς χώρους.

Ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, οι οικονομολόγοι του Λονδίνου έχουν προειδοποιήσει ότι ένα Brexit θα οδηγήσει τις τράπεζες να μεταφέρουν αλλού τις θέσεις εργασίας, διότι κάποια χρηματοοικονομικά προϊόντα δεν μπορούν να πωληθούν εκτός ΕΕ χωρίς συγκεκριμένες συμφωνίες.

Ο επικεφαλής της IDA ανέφερε μιλώντας στην εφημερίδα Irish Independent το Μάρτιο, ότι είχε ήδη συναντηθεί με «κάποιες εταιρίες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών» με τις οποίες συζήτησε για το Brexit, χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες.

«Η ενθάρρυνση της επένδυσης σε περιοχές εκτός του Δουβλίνου αποτελεί βασικό σημείο της στρατηγικής της IDA Ireland», τόνισε η υπηρεσία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τη Δευτέρα, αρνούμενη να σχολιάσει περαιτέρω. Οι Standard Chartered και RBS επίσης δεν έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.
UBS: Ο χρυσός λάμπει στις αγορές-Γιατί έρχεται νέα άνοδος
Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed