Powered by

Μειώθηκαν κατά €9 εκατ. οι δαπάνες για την περιβαλλοντική προστασία

Μείωση €9 εκατ. παρουσίασαν οι δαπάνες για δραστηριότητες και ενέργειες που αφορούν περιβαλλοντική προστασία στο δημόσιο τομέα κατά το 2014, οι οποίες ανήλθαν σε €81,4 εκατ, που αντιστοιχούν σε 0,47% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος( Α.Εγχ.Π.), σε σύγκριση με €90,2 εκατ. ή 0,50% του ΑΕΠ το 2013.

Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, κατά το 2014, οι συνολικές τρέχουσες δαπάνες ανήλθαν σε €55 εκ. και οι επενδύσεις σε κεφαλαιουχικό εξοπλισμό ήταν €26,4 εκ. Επιπρόσθετα, οι χορηγίες ή χρηματοδοτήσεις, για σκοπούς περιβαλλοντικής προστασίας, που δόθηκαν από το δημόσιο τομέα ήταν περισσότερες από αυτές που λήφθηκαν κατά €99,2 εκ.

Η πλειοψηφία των τρεχουσών δαπανών και κεφαλαιουχικών επενδύσεων το 2014 αφορούσε τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων (€27,5 εκατ ή ποσοστό 33,8% επί των συνολικών δαπανών) και γενικά περιβαλλοντικά θέματα και ενέργειες προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας (€35,6 εκατ ή 43,8%).

Η παρακολούθηση, διαχείριση και διάθεση στερεών αποβλήτων απορρόφησε €12,0 εκατ. των συνολικών δαπανών, ενώ οι δαπάνες για τον έλεγχο και περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης έφθασαν τα €3,7 εκατ. Για την προστασία του εδάφους και των υπόγειων νερών δαπανήθηκαν €1,8 εκ. και για την καταστολή του θορύβου και των κραδασμών €0,8 εκ.

Οι μεγαλύτερες δαπάνες πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Δασών και το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στηρίζει το ψηφιακό ευρώ, προτάσσει την διατήρηση της ανθεκτικότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα η Κύπρος
Γενικό Λογιστήριο: Υποχρέωση για ενημέρωση του συστήματος eProcurement για όλες τις αναθέσεις δημόσιων συμβάσεων
Άνοδος σε όλους τους τομείς του τριτογενούς τομέα για την κυπριακή οικονομία το 2023
Φρέναρε η αγορά αυτοκινήτου το πρώτο εξάμηνο...Κάμψη στα σαλούν, άνοδος για υβριδικά και ηλεκτρικά
Με μικρά κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Τρίτη
Έγινε το αναμενόμενο...Εξαντλήθηκαν εν ριπή οφθαλμού οι χορηγίες για την ηλεκτροκίνηση
Θέατρο του παραλόγου η ηλεκτρική διασύνδεση-Πλήρης στασιμότητα, αλλά το έργο «συνεχίζεται» και θέλει χρήμα ο ΑΔΜΗΕ
Γ. Παπαναστασίου: Άρχισε να μαζεύεται κάποια ποσότητα εμπορεύσιμη και οικονομικά βιώσιμη-Τα επόμενα βήματα για το «Πήγασος 1»
Τα τέσσερα βασικά θέματα στην συνάντηση Αλέξη Βαφεάδη με την Υπουργό Μεταφορών του Ισραήλ
Τι λείπει και πότε αναμένεται να γίνει FSRU o «Προμηθέας»-Πόσα στοιχίζει τον μήνα η παραμονή του στη Μαλαισία